Κυριακή
07 Ιουλίου 2024

Γαλλία: Συναγερμός στις Βερσαλλίες - Εκκενώθηκε το Παλάτι για «περιστατικό ασφαλείας» (Video&Photos)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι. Ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο Παλάτι και προχώρησαν στην εκκένωσή του, επικαλούμενοι «περιστατικό ασφαλείας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Figaro», oι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια διαμάχη μεταξύ δύο μικροπωλητών. Ο ένας εκ των δύο εθεάθη με μαχαίρι και ετράπη σε φυγή. 

Την ίδια ώρα, Γάλλοι χωροφύλακες περικύκλωσαν το Παλάτι των Βερσαλλιών για προληπτικούς λόγους, ενώ οι πύλες του άρχισαν να ανοίγουν ξανά για τους επισκέπτες λίγο πριν τις 4 (ώρα Ελλάδας), με την απειλή να έχει εξαλειφθεί.

Σε ανακοίνωση που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκηση του τουριστικού αξιοθέατου για το περιστατικό, αναφέρθηκε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση στην έπαυλη των Βερσαλλιών».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Μην αναμεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες» προστίθεται στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η εκκένωση των Βερσαλλιών δεν σχετιζόταν με τρομοκρατία.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα περισότερο επισκέψιμα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, ενω αποτέλεσε το σπίτι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ' πριν τον αποκεφαλισμό του κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Η σημερινή εκκένωση του Παλατιού έγινε μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε αυτό.

Συναγερμός στις Βερσαλλίες - Εκκενώθηκε το Παλάτι για «περιστατικό ασφαλείας»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία-βουλευτικές εκλογές: Ξεκίνησε ο ιστορικός 2ος γύρος από τα υπερπόντια εδάφη

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν σήμερα στα υπερπόντια εδάφη και την Αμερική, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τον δεύτερο γύρο των ιστορικής σημασίας βουλευτικών εκλογών, όπου ...

Σαν σήμερα - 7 Ιουλίου

Γεγονότα 1456: Η Γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ' Αρκ (ή Παρθένα της Ορλεάνης) αθωώνεται από την καθολική εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα. 1555...

Φόρτωση άρθρων...