Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ντράγκι την Τετάρτη

Ελλάδα

Τριήμερη περιοδεία σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για σειρά συναντήσεων με οικονομικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ντράγκι θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πρόταση την οποία έχει διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης, για μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Στο Λονδίνο, όπου θα βρίσκεται μέχρι και την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους Funds και επενδυτικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.α.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με το επιτελείο των Financial Times, τη Δευτέρα, και της Deutsche Welle, την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία. Μιλά επίσης για έναν «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαμαντοπούλου: Τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων

Την επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις των καιρών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Άνν...

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος από συνομηλίκους του - Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 15χρονος από ομάδα έξι συνομηλίκων του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με τους δράστες μάλιστα να βιντεοσκοπούν την επίθεση τους. Αφορμή της επίθεσης φέρεται...

Φόρτωση άρθρων...