Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Βενιζέλου - Μπόρις Τζόνσον στο αεροδρόμιο

Ελλάδα

Με τον αρχιτέκτονα του Brexit, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης!

Οι δύο άνδρες, που γνωρίζονται από παλιά και τους συνδέει πλέον το γεγονός ότι ο πρώτος ήταν υπουργός Εξωτερικών προ διετίας, ενώ ο δεύτερος έγινε μόλις τώρα, συναντήθηκαν όλως τυχαίως, καθώς διασταυρώθηκαν οι διαδρομές τους από και προς τις διακοπές.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναχωρούσε με την οικογένεια του για Λονδίνο, αφού τέλειωσε η εβδομάδα των διακοπών στο Πήλιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφτανε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ιδιαίτερα πρόσχαρος και ενθουσιασμένος για το ελληνικό καλοκαίρι και έπιασε αμέσως κουβέντα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανταλλάσσοντας απόψεις τόσο για θέματα εξωτερικών, όσο και για την οικονομία.

Άλλωστε το Brexit και το πώς διαγράφεται πλέον το μέλλον της Ευρώπης, απασχολεί τους πάντες, ενώ υπάρχει και μία ιδιότυπη "συγγένεια" ανάμεσα σε Βρετανία και Ελλάδα, αφού πριν το Brexit υπήρχαν τα σενάρια του Grexit.

Οι δύο πληθωρικοί πολιτικοί συζήτησαν ακόμα για την προσφυγική κρίση και την κατάσταση στην Τουρκία, θέματα ιδιαίτερα ακανθώδη - ενωμένη και μη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης - «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Τον Γιώργο Τσιούλο, τον Εύζωνα που έγινε viral από χθες στα social media, με τη φωτογραφία που τον δείχνει να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...