Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Λάρισα: Πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης συνελήφθη για 12 εμπρησμούς από πρόθεση στον Αμπελώνα

Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατά πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης είναι πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης, ως υπαίτιου για 12 εμπρησμούς στην περιοχή του Αμπελώνα της Λάρισας προχώρησαν στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Η σύλληψη έγινε μετά από έρευνα για τις φωτιές που είχαν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη, στο ύψος κλινικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, μεγάλος αριθμός των εστιών στην ίδια περιοχή προκάλεσε την παρέμβαση κλιμακίου της ΔΑΕΕ, το οποίο σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Λάρισας φέρεται να εστίασε στη δράση ενός άνδρα, ο οποίος εκείνες τις ώρες κινούταν στην περιοχή με μηχανάκι.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Συνελήφθη χθες, 2 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Θεσσαλίας και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης δώδεκα (12) πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτικές εκτάσεις από τις 10 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Αμπελώνας του Δήμου Λάρισας. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...