Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Καρπάθου

Ελλάδα

Ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή το απόγευμα στον ΧΥΤΑ της Καρπάθου κοντά στις Μενετές.

Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των πυροσβεστών, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, και τις ρίψεις από ελικόπτερο πού έφθασε στο νησί το πρωί, η φωτιά ελέγχεται στον πυρήνα της.

Την Παρασκευή, η πυρκαγιά βγήκε και εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε απόσταση περιπου 500 μετρα από το σημείο έναρξής της.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπάθου ήταν άμεση και χθες μετεβησαν αεροπορικώς από Αθήνα 30 δασοκομάντος για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του νησιού.

Αυτήν τη στιγμή, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί μόνο στο χώρο του ΧΥΤΑ και συνεχίζονται οι ενέργειες για την πλήρη κατασβεσή της.

Επιχειρούν 54 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιωάννινα: Κατέληξε ο 19χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί στο σπίτι της γιαγιάς του

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 19χρονος που πριν από τρεις εβδομάδες είχε αυτοπυροβοληθεί στο σπίτι της γιαγιάς στα Ιωάννινα. Ο 19χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»...

Η μοναδική εμπειρία πτήσης με Rafale: Πώς είναι να πετάς με ταχύτητες εκατοντάδων χλμ/ώρα

Φιγούρες να κινούνται σε συνθήκες απόλυτης ψυχικής ηρεμίας στους χώρους του αεροδρομίου της Τανάγρας. Με τα μικρά τους ονόματα ραμμένα στη στολή, οι πιλότοι από τη Γαλλία μοιάζο...

Φόρτωση άρθρων...