Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Συσκέψεις στο Μαξίμου για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική

Η τεράστια φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και επεκτάθηκε σε πολλές άλλες περιοχές έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» την Κυβέρνηση. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε από το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου από τα Χανιά, όπου βρισκόταν για διακοπές.

Από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε απευθείας επικοινωνίας με συνεργάτες του, αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που βρισκόταν επί ποδός για τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης και πέρασε το βράδυ στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παρόντες θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, καθώς αμφότεροι «επιστρατεύτηκαν». Από το Μέγαρο Μαξίμου, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων, Γιώργος Ευθυμίου.

Η εκτίμηση παραγόντων της κυβέρνησης και της Πολιτικής Προστασίας είναι ότι η επιστράτευση των εναέριων μέσων από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του μετώπου, το οποίο είναι η πιο δυνατή δοκιμασία που έχει αντιμετωπίσει το φετινό καλοκαίρι ο κρατικός μηχανισμός. Αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλέψεις του νέου επιχειρησιακού δόγματος, με ταυτόχρονη μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, οι συνθήκες που επικρατούσαν όμως λόγω της ισχύος των ανέμων έφεραν την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Το πρώτο φως της μέρας θα αποκαλύψει και την έκταση της καταστροφής, καθώς οι αναφορές για ζημιές σε σπίτια ως τώρα είναι συγκεχυμένες. 
Από το βράδυ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση σε συνεννόηση Μαξίμου-Πολιτικής Προστασίας-υπουργείων και τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ανοίξουν χώροι, όπως αυτοί στο ΟΑΚΑ, για να υποδεχθούν ανθρώπους που εκκένωναν τις εστίες τους και δεν είχαν πού να πάνε, ενώ προβλέψεις υπήρξαν και για τα κατοικίδια ζώα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη – Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο ν...

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Φόρτωση άρθρων...