Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Τα ονομάτα των συνεπιβατών του 77χρονου στο μοιραίο σκάφος

Ελλάδα

Οι μέρες περνούν αλλά τα ερωτήματα πληθαίνουν για την τραγωδία της Αίγινας που κόστισε τη ζωή σε ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών και σε άλλους τρεις ενήλικες.

Και αυτό γιατί μπορεί να κρατείται ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά οι μέχρι στιγμής χειρισμοί και τα στοιχεία δεν καθιστούν σαφές αν όντως ήταν αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο. Για παράδειγμα, άπαντες αναρωτιούνται πώς γίνεται να οδηγούσε το σκάφος ενώ καλά-καλά δείχνει να μην μπορεί να περπατήσει.

Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάσης Θεοδόσης.

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό το σκάφος έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα. Αυτό φαίνεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα αγγελούδι πέντε ετών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τους υπόλοιπους τρεις επιβάτες του ταχυπλόου. Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα, αλλά προς το παρόν δεν δίνουν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στο Γαλάτσι με την εξαφάνιση 13χρονου

Ένα αγόρι 13 ετών εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου (21/9) από το Γαλάτσι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τ...

Φόρτωση άρθρων...