Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Τα σενάρια για τα κίνητρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας έρχονται συνεχώς στο "φως" νέα στοιχεία για την υπόθεση. 

Οι ιατροδικαστές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο των άλλων δύο θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, γυρνώντας το χρόνο πίσω και με οδηγό την ουσία κεταμίνη, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών.

Στο κάδρο των ερευνών, έχει μπει και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα για έναν και μόνο λόγο. Είναι δεδομένο ότι τόσο τη νύχτα του θανάτου της Ίριδος πριν ένα χρόνο, τόσο και την ημέρα που η Τζωρτζίνα μετεφέρθη για νοσηλεία στο Καραμανδάνειο, ήταν στο πλευρό της αδερφής της. Συνεπώς, έχει δει πράγματα και μπορεί να δώσει στοιχεία που θα φωτίσουν τις έρευνες. Θεωρείται βέβαιο ότι Μάνος Δασκαλάκης και Δήμητρα Πισπιρίγκου, θα περάσουν το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών.

Όλα δείχνουν ότι το μοιραίο λάθος της 33χρονης είναι η κεταμίνη. Η Ρούλα, πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη ουσία, μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό και έτσι, δεν αφήνει ίχνη. Όμως την πάτησε. Γιατί αυτό, προϋποθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός να είναι εν ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση η ουσία παραμένει στο νεκρό αίμα και ανιχνεύεται εύκολα στις τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως και έγινε.

Κεταμίνη

Ήταν αρχές Μαρτίου όταν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών κατά τη διάρκεια των τοξικολογικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εκτός από άλλες φαρμακευτικές ουσίες, μέρος της βαριάς αγωγής που ελάμβανε το κοριτσάκι, βρέθηκε και κεταμίνη. Αμέσως, απευθύνονται στους θεράποντες ιατρούς και διαπιστώνουν ότι τη 9χρονη, στις δύο αγωγές που της χορηγούσαν δεν υπήρχε τέτοια ουσία ενώ από τον έλεγχο βρέθηκε πως σε όλο το νοσοκομείο Παίδων, δεν υπήρχε φάρμακο που να περιλαμβάνει την κεταμίνη. Έτσι, διεξάγεται το συμπέρασμα ότι η λύση του μυστηρίου βρίσκεται σε αυτή την ουσία.

Γνωρίζοντας οι αστυνομικοί ότι η κεταμίνη προκαλεί τον θάνατο, το πολύ σε 20 λεπτά, καταφέρνουν μέσα από καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν αναπαράσταση των τελευταίων 60 λεπτών της Τζωρτζίνας στο μονόκλινο δωμάτιο του 4ου ορόφου του νοσοκομείου. Διαπιστώνουν ότι η τελευταία καταγραφή γιατρού είναι μια ώρα πριν και από τις δεκάδες καταθέσεις νοσηλευτών του συγκεκριμένου τμήματος προκύπτει ότι κανένας άλλος δεν βρισκόταν μαζί με το κοριτσάκι πλην της μητέρας της. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αρκετά για να «σπάσουν» την προκαταρκτική, να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης θυγατέρας της.

Πλέον, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, προσπαθούν να μπουν στο ζοφερό μυαλό της 33χρονης για να αποκωδικοποιήσουν τρία πράγματα: Το πρώτο, έχει να κάνει με το πώς της καρφώθηκε η ιδέα να χρησιμοποιήσει κεταμίνη για να δολοφονήσει το παιδί της. Διαπίστωσαν ότι σε μια αστυνομική σειρά υπάρχει μια τέτοια δολοφονία με αυτή την ουσία, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερα στοιχεία για την προμήθεια της. Είναι δεδομένο ότι η κεταμίνη, είναι η βάση για την παρασκευή των παραισθησιογόνων ναρκωτικών special K, που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί στις νυχτερινές πιάτσες της πόλης έναντι λίγων ευρώ.

Ερευνούν αν η Πισπιρίγκου που ήταν εμμονικός χρήστης του διαδικτύου βρήκε την άκρη να προμηθευτεί ένα χρόνο πριν καθαρή κεταμίνη σε σκόνη ή χάπια μέσω των παράνομων καναλιών του διαδικτύου. Για αυτό, το κινητό της τηλέφωνο και οι υπολογιστές έχουν κατασχεθεί έτσι ώστε να γίνουν φύλλο και φτερό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και να έχουν οι αστυνομικοί όλες τις κινήσεις και τις επαφές που έκανε όλο αυτό το διάστημα. Τρίτο ενδεχόμενο, να προμηθεύτηκε την ουσία μέσω κάποιας φαρμακευτικής εταιρείας καθώς η κεταμίνη χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική αλλά και στην ιατρική όμως σε περιορισμένο επίπεδο. Εξετάζεται δε, αν κατάφερε με κάποιο τρόπο να το εξασφαλίσει κρυφά από τη φαρμακευτική αποθήκη που δούλευε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη ή να χρησιμοποίησε τη δουλειά του πρώην συζύγου της ως οδηγού στις μεταφορές φαρμάκων δύο φορές την εβδομάδα, από την Πάτρα στην Αθήνα και ανάποδα.

Το μεγάλο λάθος που ουσιαστικά την πρόδωσε, είναι αυτό που έμαθε ότι η κεταμίνη έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μεταβολίζεται πολύ εύκολα στον οργανισμό και αποβάλλεται μέσα σε λίγη ώρα. Εκτιμάται ότι όταν στις 11 του περασμένου Απριλίου η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη καρδιακή ανακοπή και τελικά κατάφερε να επιζήσει μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η Ρούλα Πισπιρίγκου τη δηλητηρίασε με μικρότερη ποσότητα κεταμίνης. Στις εξετάσεις αίματος δεν ανιχνεύθηκε επιβεβαιώνοντας στην ουσία αυτό που είχε μάθει η 33χρονη για τον γρήγορο μεταβολισμό και έτσι ξεκίνησε ένα μανιακό μπαράζ άλλων 8 προσπαθειών μέχρι τελικά να καταφέρει να της «πάρει» τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου. Το λάθος που ουσιαστικά την πρόδωσε ήταν το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι η κεταμίνη στον νεκρό οργανισμό δεν είναι δυνατόν να μεταβολιστεί και παραμένει στο αίμα. Έτσι, ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ένα νούμερο που πραγματικά σοκάρει: 6.5mg/ ml, όταν μόλις 2.4 mg/ml είναι αρκετά να δολοφονήσουν έναν ενήλικα.

Τα τρία σενάρια για το κίνητρο

Το επόμενο βήμα των ερευνών της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών, είναι να εξακριβώσουν το κίνητρο της 33χρονης. Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό καθώς αν εντοπιστεί θα διαλευκάνουν και τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών. Όπως λένε, η απάντηση στο αν τα άλλα δύο κοριτσάκια τα δολοφόνησε η Ρούλα, θα αποδειχτεί από το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Προσπαθούν, μέσα από το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει για την Πισπιρίγκου, τη ζωή που έκανε, τα όσα έλεγε αλλά και τις μαρτυρίες γνωστών και φίλων της να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους που διέπραξε αυτό το ανοσιούργημα σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης που είχε μείνει ζωντανή. Το πρώτο, έχει να κάνει με την εμμονή που είχε στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της. Ενδεχομένως να ήθελε, κάνοντας κακό στα παιδιά της να τον εκδικηθεί. Όμως υπάρχει και ένα πιο εφιαλτικό σενάριο. Αυτό, συνδέεται με τις ημερομηνίες που το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και μια σύμπτωση που πρέπει να ερευνηθεί. Κάθε φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης έφευγε από το σπίτι ή απειλούσε με διαζύγιο, ένα παιδί αρρώσταινε και στη συνέχεια πέθαινε φέρνοντας και πάλι κοντά το ζευγάρι. Ίσως θεωρούσε, ότι κάθε μεγάλη δυσκολία που είχε να κάνει με το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους, δηλαδή τα παιδιά, έφερνε μια εφήμερη ανακωχή που ήλπιζε ότι θα διαρκούσε για πάντα.

Το δεύτερο σενάριο για τα κίνητρα της 33χρονης έχει να κάνει με την ακόρεστη ανάγκη που είχε να προσελκύει την προσοχή μέσα από τον οίκτο που προκαλούσε στους άλλους. Ένα τραγικό και μη αναστρέψιμο περιστατικό όπως μια αρρώστια ή ο θάνατος ενός παιδιού έστρεφε το βλέμμα όλων των ανθρώπων που ήταν γύρω της πάνω της με την ίδια ενδεχομένως να απολαμβάνει την προσοχή ως πρωταγωνίστρια των δραματικών γεγονότων που ίσως στην πορεία αποδειχθεί ότι εκείνη είχε επινοήσει και εκτελέσει με αριστοτεχνικό τρόπο.

Το τρίτο σενάριο που αφορά στο γιατί το έκανε, επικεντρώνεται στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Να οδηγήθηκε στην εγκληματική ενέργεια για να βγάλει από τη μέση το κοριτσάκι που ίσως κάτι είχε ακούσει ή είχε δει και φοβόταν μην αποκαλυφθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πιθανότητα η Τζωρτζίνα, να είδε κάτι που έχει να κάνει με τον θάνατο της 7 μηνών αδερφούλας της Ίριδος και γιαυτό σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά ξαφνικά αρρωσταίνει και καταλήγει στο Καραμανδάνειο όπου παθαίνει την πρώτη ανακοπή.

Μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξουν εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τον θάνατο της Μαλένας πριν ακριβώς τρία χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων. Και αυτό γιατί, ολοκληρώνεται η έρευνα της άτυπης επιτροπής Καρακούκη – Καλόγρια, στο φάκελο της 3.5 ετών κόρης. Η ιατροδικαστική έκθεση θανάτου που είχε συντάξει η Χριστίνα Τσάκωνα, ανέφερε ότι το παιδί πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Παράλληλα, οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν τότε διενεργηθεί ήταν «καθαρές» αφού δεν βρέθηκαν ίχνη κάποιας περίεργης ουσίας και συγκεκριμένα κεταμίνης. Όμως τα πλακίδια με τους ιστούς των παιδιών που είναι διαθέσιμα, ενδεχομένως να σταλούν στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ και να μπουν στο μικροσκόπιο της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου η οποία θεωρείται μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο προκαλεί βουτιά έως και 10 °C το Σάββατο - Οι θερμοκρασίες σε 17 πόλεις

Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα από το Σάββατο 23/11. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ψυχρό μέτωπο ...

Φόρτωση άρθρων...