Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Τεράστια οικολογική καταστροφή: 35.000 στρέμματα στην Κρήτη και 20.000 στην Εύβοια έγιναν «κάρβουνο»

Ελλάδα

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Βόρεια Εύβοια και στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς κατακάηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και πράσινου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο Ρέθυμνο κάηκαν σχεδόν 35.000 στρέμματα, ενώ πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν γίνει αποκαΐδια από την πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Εύβοια.

Οι δυνάμεις στην τελευταία ενισχύονται συνεχώς, καθώς κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πλησιάζει η νύχτα και θα αποτραβηχτούν τα εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρουν τοπικές οργανώσεις, τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στην Εύβοια, οι καταστροφές σε επίπεδο χλωρίδας και πανίδας είναι ανυπολόγιστες και, όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να αποκατασταθούν.

Από το Σάββατο το πρωί, η πυροσβεστική έχει αντιμετωπίσει 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στα 6 με 7 μποφόρ σε πολλές περιοχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στην Εύβοια: Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή – Τραυματίστηκε γυναίκα (Photos)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στα φανάρια της Νέας Λαμψάκου στην Εύβοια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline φορτηγό συγκ...

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά: Βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και λίρες (βίντεο)

Όπλα, σφαίρες, χρήματα ακόμα και λίρες έχουν εντοπιστεί από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε καταυλισμούς Ρομά της Φυλής και των Άνω Λιοσίων....

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πρα...

Φόρτωση άρθρων...