Οι τριακόσιοι της Βουλής, πριν ψηφίσουν, να μελετήσουν τους λόγους που οι «δυνατοί» του κόσμου, αντί να πείσουν τους ανόητους Σκοπιανούς να μην ενδύονται ξένα ονόματα, επιμένουν ανιστόρητα στο όνομα Μακεδονία. Έχουν ενδεχομένως σχέδιο σμίκρυνσης της Ελλάδας, διά των Βορειο-Μακεδόνων;

Ως συνέχεια του πιο πάνω υπότιτλου, με υποχρεώνει να θεμελιώσω, με έναν απλό και ευνόητο τρόπο, τον φόβο, ότι οι περιβόητοι αυτοί «δυνατοί» και «μεγάλοι», κατά τα άλλα «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας, θα χρησιμοποιήσουν ως όχημα τα Σκόπια με το νέο τους όνομα, για τη συρρίκνωση της χώρας μας, στα πλαίσια ενός μακροχρόνιου σκεπτικού.

Του Νίκου Αναγνωστάτου

Ποια είναι τα δεδομένα; Τα Σκόπια, ως αιθεροβάμονες, ως τον ελαφρύτερο χαρακτηρισμό, αισθανόμενοι ανύπαρκτοι πολιτικά και ηλίθιοι πνευματικά, με την ιατρική έννοια, πιστεύουν ότι ενδυόμενοι, ως άλλοι μασκαράτες, την ένδοξη στολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το εξίσου ένδοξο όνομα της Μακεδονίας μας, ανέρχονται κοινωνικά και πολιτικά και ενισχύεται σημαντικά η ύπαρξή τους.

Αυτά όσον αφορά τους υπανθρώπους των Σκοπίων. («υπάνθρωπος είναι εκείνος που δεν τον ικανοποιεί η ύπαρξή του και αναζητά μια μάσκα που να τον παρουσιάζει κάτι άλλο).

Όσον αφορά τους «δυνατούς» και τους «μεγάλους», γεννάται ένα πρώτο απλοϊκό ερώτημα. Αυτό που συμβαίνει στους Σκοπιανούς, είναι ευνόητο ότι το αντιλαμβάνονται!

Αν ο μοναδικός λόγος που επιθυμούν να επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος είναι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ενδεχομένως στην Ε.Ε., οι κατά γενική παραδοχή «δυνατοί» και «μεγάλοι», όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, γνωρίζοντας ότι το όνομα έχει τεράστια εθνική σημασία για μας τους «φίλους» τους και «συμμάχους» τους, που έχει ξεσηκώσει σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, δεν θα μπορούσαν να πείσουν τα ανθρωπάκια αυτά του κρατιδίου των Σκοπίων, να πάψουν να μασκαρεύονται, να επιλέξουν ένα όνομα ταιριαστό στην ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και όλοι μαζί, ημών συμπεριλαμβανομένων, να τους στηρίξουμε να ανέλθουν κοινωνικά και πολιτιστικά;

Είναι βέβαιο ότι θα το πετύχαιναν. Γιατί δεν το έχουν ούτε καν επιχειρήσει, αλλά πιέζουν εμάς τους έχοντες ορθούς και στέρεους λόγους να αρνούμαστε να εκχωρήσουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα το οποίο οφείλουμε να εξετάσουμε και να το ερμηνεύσουμε.

Η δική μου ερμηνεία, (επιτρέψτε μου τον ενικό για να αναλάβω πλήρως την ευθύνη των γραφομένων μου), χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβω τους ιστορικούς και γεωγραφικούς λόγους βάσει των οποίων αδιαμφισβήτητα τα Σκόπια δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Μακεδονία, ώστε να δικαιούνται, έστω και προσχηματικά να διεκδικούν το όνομα της, είναι ότι αυτοί οι «δυνατοί» και «μεγάλοι», έχουν μακροχρόνια στρατηγική και σκέψεις, με τις οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα Σκόπια με το νέο τους όνομα, ως όχημα κατά της Ελλάδας να συρρικνωθεί και να περιοριστεί στα σύνορα του 2011, με βάση την πάγια στρατηγική τους, ότι τα μικρά κράτη ελέγχονται ευκολότερα. Θυμηθείτε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο σενάριο και όσο απόμακρο ή και δύσκολο να συμβεί και αν είναι, θέλω να πιστεύω ότι ο κάθε Έλληνας θα αντιδρούσε έντονα με κάθε τρόπο, έστω για κάθε ενδεχόμενο!

Έστω όμως και αν αποκλείσουμε το πιο πάνω δυσμενές σενάριο για χάρη της συζήτησης, έχοντάς το όμως πάντα στα υπόψη, μπορούμε να δεχθούμε να παραδώσουμε τη Μακεδονία μας, χάριν της επιμονής των ανόητων Σκοπιανών να φορούν συνεχώς την μάσκα των Μακεδόνων, υπό οιωνδήποτε την προστασία ή επιθυμία;

Ο κάθε λογικός εχέφρων Έλληνας οφείλει να αντισταθεί σε κάθε ανθελληνική πίεση, έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος ή και δυσμενούς επιπτώσεως, διότι απλά η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και η προστασία της είναι μεγάλο εθνικό καθήκον, μη υπολογίζοντας οιονδήποτε κίνδυνο ή συνέπεια, όπως το έχουμε αποδείξει στην Αλβανία το 1940, ή ακόμη και στο σχέδιο Ανάν, για να μην θυμηθούμε τους αρχαίους μας προγόνους, τον Μαραθώνα, την Σαλαμίνα και τόσα άλλα, καθώς και τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον πολυπληθέστερων.

Ο κίνδυνος λοιπόν να απαλλοτριωθεί η Μακεδονία μας, μας υποχρεώνει να επαγρυπνούμε συνεχώς και να διαμαρτυρόμαστε ή ακόμη και να επαναστατούμε αν χρειαστεί, μέχρι να κατορθώσουμε να το αποτρέψουμε.

Η ιστορία είναι αμείλικτη και περιγράφει τα γεγονότα, αλλά και τις ευθύνες αυτών που τα διαμόρφωσαν. Η κυβέρνηση λοιπόν και προπάντων ο πρωθυπουργός, ας μην επιτρέψει να γραφτεί το όνομά του στις σκούρες σελίδες της ιστορίας και υπεύθυνο ενός νέου διχασμού.

Ας αναγνωρίσει ότι μέχρι σήμερα, όλες του οι κινήσεις, οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις, δεν έγιναν σε επίπεδο εθνικό και με καθολική συνεννόηση, όπως είχε υποχρέωση εκ της θεσμικής του θέσης να πράξει. Μονομερείς ενέργειες και αποφάσεις για σοβαρά εθνικά θέματα δεν επιτρέπονται.

Άλλωστε όπως το βροντοφωνάζει και ο Μίκης Θεοδωράκης, η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ποτέ ούτε έχει πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού για το σοβαρό αυτό εθνικό ζήτημα και επομένως δεν ενεργεί σύννομα.

Είναι ώρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να κρούσει πρύμνα έστω αυτή την ύστατη στιγμή. Άλλωστε ούτε οι Σκοπιανοί εκτέλεσαν από την μεριά τους όλες τους υποχρεώσεις στο ακέραιο. Ο χώρος δεν επιτρέπει για την αναλυτική τεκμηρίωση αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, η ιθαγένεια και η γλώσσα που τους παραχωρήσαμε αφειδώς, μικρή σημασία έχουν μπροστά στο όνομα, διότι το όνομα έχει την πρωταρχική και δεσπόζουσα σημασία και αξία, διότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα στο μέλλον για τις ξεκάθαρες αλυτρωτικές τους βλέψεις και επιδιώξεις.

Άλλωστε αυτές τους οι επιδιώξεις εξακολουθούν να υφίστανται στο Σύνταγμα τους, τόσο στο προοίμιο αυτού, όσο και στο άρθρο 36 που έμεινε άθικτο.

Να σταματήσουμε να αιτιολογούμε την εθνοφθόρο αυτή Συμφωνία με αίολα, για να μην τα χαρακτηρίσω αστεία και πολλές φορές γελοία επιχειρήματα που ταιριάζουν περισσότερο στους Σκοπιανούς να τα επικαλούνται. Ως εκ περισσού, θα αναφερθώ στην έννοια της ιθαγένειας, η οποία σύμφωνα και με τον Μπαμπινιώτη, είναι ο έννομος δεσμός που ενώνει ένα πρόσωπο με ορισμένο κράτος και αποκτάται με βάση τον τόπο που γεννήθηκε.

Όποιος λοιπόν γεννήθηκε στην επονομασθείσα Μακεδονία είναι Μακεδόνας, ασχέτως αν είναι βόρειος ή ανατολικός. Στην ίδια ανάλυση το λεξικό Μπαμπινιώτη αναφέρει ως συνώνυμο της ιθαγένειας, την εθνικότητα! Όσο για τη γλώσσα, ουδέποτε υπήρξε γλώσσα μακεδονική. Στη Μακεδονία ομιλούσαν πάντοτε ελληνικά.

Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρει πως αισθάνεται ο ελληνικός λαός για την Μακεδονία; Αύριο Κυριακή 20/1/19 θα πνιγεί η Αθήνα από διαμαρτυρόμενους Έλληνες εναντίον της περιβόητης αυτής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι δυνατόν να αγνοηθεί και στην ουσία να περιφρονηθεί ο ελληνικός λαός, στο όνομα του οποίου λειτουργεί η κυβέρνηση και έχει υποχρέωση και από τον όρκο που έδωσε ο Πρωθυπουργός να ενεργεί υπέρ του λαού και του έθνους;

Αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλάξει απόφαση και δεν ψηφίσει την Συμφωνία αυτή, θα εκτιμηθεί και θα δικαιωθεί από τον ελληνικό λαό. Λόγοι και αιτιολογίες υπάρχουν για να καλυφθεί ο τύπος και η ουσία.

Τέλος να γνωρίζει ο κ.Πρωθυπουργός, ότι η πολιτική ζημιά που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφιση της Συμφωνίας, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα υφίστατο από την μείωση των συντάξεων, έστω και αν δεν υπήρξε συναλλαγή επ’ αυτού.