Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο νησί της Λέρου από μετανάστες, στα οποία υπήρξε και εμπλοκή ομάδας κατοίκων του νησιού με αποτέλεσμα να επικρατεί τεταμένο κλίμα στο νησί.

Συγκεκριμένα περίπου 200 μετανάστες που φιλοξενούνται στο hotspot των Λεπίδων, πραγματοποίησαν μαζική έξοδο και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Λακκί.

Λίγο αργότερα, πλήθος μεταναστών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης . Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο σημείο την ίδια ώρα, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση της δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλής των μεταναστών, την επικεφαλής συγκεκριμένης ΜΚΟ που συνόδευε τους μετανάστες καθώς και τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες φοβούνται για τη ζωή τους.

Όπως έλεγαν οι μετανάστες, στο hotspot των Λεπίδων υπάρχουν πολλά κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής.