Κι άλλες συλλήψεις αναμένονται να γίνουν για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, εκτίμησε ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο Χρήστος Ρουγκάλας δεν απέκλεισε η αδελφή της 33χρονης μητέρας να ενέχεται στον θάνατο της Ίριδας, ενώ άφησε υπαινιγμούς και για τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα: «Εδώ στην Πάτρα τη γυναίκα αυτή τη λένε «μητέρα σατανά». Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε στο σπίτι τους αυτά τα αποδοκιμάζουμε. Πηγαίνανε και βγάζανε selfies και φωνάζανε «θάνατος» ενώ θα μπορούσαν κάποιοι γείτονες να είχαν κάνει κάτι νωρίτερα να γλίτωνε κανένα παιδάκι».

Ερωτηθείς εκτιμά ότι θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις: «Σίγουρα. Σίγουρα πρώτη θα είναι η αδελφή της η οποία μέχρι πρότινος έβγαινε με πολύ χαρά στην κάμερα κατά πρόσωπο».

Εκτιμάτε ότι η σύλληψη της αδελφής της θα γίνει γιατί μπορεί να κατηγορηθεί ως συνεργός;

«Σίγουρα στο θέμα της Ίριδας ήταν και αυτή εκεί δεν μπορεί να μην πήρε χαμπάρι τίποτα. Εκτίμηση μου είναι, δεν έχω μιλήσει με κανέναν συνάδελφο ότι είναι από πληροφορίες που παίρνω από sites, από εφημερίδες και από αυτα που μου λέμε ανθρωποι ακόμα και από τη γειτονιά τους για την όλη συμπεριφορά και των δύο γυναικών αλλά και του κ. Δασκαλάκη ο οποίος εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία εδώ στην Πάτρα που είχε την άδεια να μεταφέρει και φάρμακα, δεν υπονοώ κάτι με αυτό απλά λεω ποια ήταν η κυρια δουλειά της εταιρείας.

Υπήρξαν κάποιες παραλείψεις, η κα Τσιώλα η ιατροδικαστής έκανε πολύ καλά τη δουλειά της είναι έμπειρη, αξιόλογη όμως το να δίνεις τα όργανα ενός παιδιού, σαν Aστυνομία, να τα μεταφέρει ο πατέρας στο εργαστήριο στα Γιάννενα επειδή θα πήγαινε δρομολόγιο εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Υπάρχουν παραλείψεις δηλαδή όταν πέθανε η Ίριδα ήταν στο σπίτι οι δύο αδελφές και ήταν και η Τζωρτζίνα με την Ίριδα που κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο, η Τζωρτζίνα κάτι πρέπει να είδε... Η Αστυνομία όταν πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε νεκρό το παιδί χώρια που καθυστέρησαν να πάρουν στο ΕΚΑΒ για να πάρει το παιδί αλλά ήδη ήταν νεκρό όταν το μετέφεραν, το ασθενοφόρο πήγε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αστυνομία δεν πήγε εκεί.

Όταν έχεις έναν αιφνίδιο θάνατο καλούνε την Aστυνομία γιατί δεν ήταν κάποιος ηλικιωμένος που ήταν υπό παρακολούθηση γιατρού και υπάρχει γιατρό να χορηγήσει πιστοποιητικό θανάτου, η Aστυνομία δεν ήταν εκεί. Ειδοποιήθηκε η Aστυνομία, δεν ειδοποίησε τη ιατροδικαστή να κανει την νεκροψία. Το πρώτο αστυνομικό τμήμα τους είπε «κλειδώστε το δωμάτιο και θα έρθει αύριο το φωτογραφικό της σήμανσης να πάρει φωτογραφίες». Δεύτερη παράληψη ήταν ότι αν δεν είχε αυτοκίνητο να στείλει η Αστυνομία από την Πάτρα θα μπορούσε η μια αστυνομική διεύθυνση να επικοινωνήσει με την άλλη και να τα πάει αυτή τα όργανα του παιδιού και όχι να τα δώσει στον πατέρα. Πως ήσουν βέβαιος ότι θα τα πάει;».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι και ο πατέρας έχει κάποια συμμετοχή στην υπόθεση: «Θα έπρεπε να διερευνηθεί…».