Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Θεοδωράκης: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνητικό οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως το Ποτάμι θα αναφωνήσει ένα εμφατικό "όχι” στην πρόταση νόμου για την απλή αναλογική έστειλε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως η πρόταση Τσίπρα θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως και θα οδηγήσει στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, σημειώνοντας πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί.

"Δε θα συνυπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Κάνουμε έκκληση στα άλλα κόμματα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η ΝΔ πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση του Ποταμιού για αναλογικό μπόνους.

Καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξει την πρόταση Τσίπρα. Είναι έγκλημα για τη χώρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Εγκάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό πως ζήλεψε τη δόξα του Βρετανού πρωθυπουργού, Κάμερον και για να γίνει αρεστός στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, φέρνει τη συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

"Η πρότασή του πρωθυπουργού θα φέρει τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος. Θα γεμίσει η Βουλή με ευκαιριακά κινήματα διαμαρτυρίας, με λαϊκιστές και δημαγωγούς μίας χρήσης. 3% το όριο, ψήφο στους ομογενείς. 400.000 έφυγαν τα χρόνια της κρίσης.

Δε μπορεί αυτοί να μην ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και ψήφος στους 17άρηδες. Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί”, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Εστιάζοντας στα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως το σημαντικό πλέον για την Ευρώπη και την Ένωση είναι να αντέξουν το τσουνάμι που έρχεται. "Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει.

Να δίνει τη σημασία που πρέπει στην κοινωνική πολιτική και όχι μόνο στη νομισματική. Θα πρέπει να επιταχύνουμε το βήμα μας για την ένωση της Ευρώπης. Αυτοί που πανηγυρίζουν για το Brexit, είναι αυτοί που πανηγύριζαν για το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα.

Η Ευρώπη είναι υπερδύναμη και φέρθηκε σα φοβισμένη επαρχία στο προσφυγικό. Οι Βρετανοί φοβήθηκαν μη χάσουν τις δουλειές τους από τους Ιταλούς, τους Έλληνες. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι η μεγάλη πρόκληση. Ακόμα κι αν είσαι Βρετανός. Η ΕΕ έχει ανάγκη από τολμηρούς ηγέτες και άμεσες αποφάσεις.

Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας μεγαλούργησε αγκαλιά με το Grexit και στη Βρετανία είναι με τους Bremain”, είπε ο κ. Θεοδωράκης και ερχόμενος στα της εσωτερικής ατζέντας κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί είναι μόνο φόροι. "Χτυπάνε τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις με έμμεσους φόρους.

Οι έμμεσοι φόροι είναι μείωση εισοδήματος. Καμία νίκη κατά της φοροδιαφυγής. Το κίνημα "δεν πληρώνω” έχει δώσει τη θέση του στο κίνημα "δε δηλώνω”. Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί παντού και μόνο στους φόρους λαμβάνει άμεσες αποφάσεις”, τόνισε

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιωάννινα: Φωτιά σε παλιό λατομείο

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο παλιό λατομείο των Μαρμάρων Ιωαννίνων. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις εξαιτίας της φωτιάς, σύμφωνα με το ep...

Φόρτωση άρθρων...