«Ο κ. Γκάλμπρεϊθ μέσα στην ειλικρίνεια του ήταν ανατριχιαστικός. Εθνικοποιήσεις, επιστράτευση υπαλλήλων και υποσχετικές αντί για ευρώ. Αυτά σχεδίαζαν. Και αντί να απολογηθούν και να εξηγήσουν τι σήμαιναν όλα αυτά, λένε τώρα “ποιος ήταν ο Γκάλμπρεϊθ”» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Αξία» για την αποκάλυψη του Plan B που ετοίμαζαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μα μαζί του ταξίδευε ο κ. Χουλιαράκης. Στο πλευρό του τον είχε στην διαπραγμάτευση… Το ψέμα τους έχει γίνει δεύτερη φύση».
Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο στάθηκε στην πρόσφατη αποκάλυψη που έκανε στο Facebook αναφέροντας ότι με τον νόμο που φέρνουν θα μπορεί ένα παιδί που είναι 16 ετών και μιας μέρας να ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια είπε:
«Είναι λαϊκισμός. Επειδή δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτε άλλο τους εξαγοράζουν». Επανέλαβε δε την πρόταση του Ποταμιού για μείωση του μπόνους επί το αναλογικότερο, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, μείωση των εδρών και ψήφο στους 400.000 Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και τόνισε: «Όλοι δέχτηκαν ότι η πρόταση μας για αναλογικό μπόνους είναι η πλέον λογική. Και τώρα η κυβέρνηση προτείνει την εξίσωση του πρώτου κόμματος με το δεύτερο».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στην ερώτηση της Αγγελικής Λάζου για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν κατηγορηματικός. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν γρήγορα και όπως όπως να στήσουν τη δική τους διαπλοκή. Το τηλεοπτικό τοπίο θέλει ρύθμιση.
Αλλά δεν θέλει κομματική ρύθμιση» ανέφερε ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί να μην είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή αυτή που θα αποφασίσει για τις άδειες και γιατί να είναι μόνο 4 άδειες και όχι περισσότερες καθώς το κράτος θα έβγαζε περισσότερα λεφτά και θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός και πλουραλισμός.
Μιλώντας για τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου φορέα επανέλαβε την πρόταση – τοποθέτηση του λέγοντας: «Ο προοδευτικός χώρος, οι άνθρωποι που δεν θέλουν ακρότητες αλλά θέλουν τολμηρές λύσεις, έχει κουραστεί με τις οργανωτικές συζητήσεις. Θέλουν καθαρές λύσεις. Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολίτες να αποφασίσουν χωρίς καπελώματα και χωρίς στημένες διαδικασίες» και κάλεσε όλους τους ενδιαφερομένους σε μια αναμέτρηση με πολιτικές θέσεις και όχι με τους κομματικούς μας στρατούς, έτσι ώστε να προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 200.000 άνθρωποι.
Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδα τόνισε: «Κινδυνεύουμε από την στασιμότητα στην οικονομία. Παντού λουκέτα και παντού κανόνια. Και αντί να επικεντρωθούμε σε αυτό και να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης έχουμε τους υπουργούς να μαλώνουν μεταξύ τους ακόμη και για την επένδυση της Cosco».