Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσσαλία: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες για τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία «Daniel»

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία «Daniel». Οι αγρότες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία υποστηρίζουν ότι μέσα στην εβδομάδα έλαβαν πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι αγρότες είδαν μηδενικά ποσά στους λογαριασμούς τους.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής τους σύσκεψης οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία  με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα. Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν και οι αγρότες της Λάρισας.

«Οι διαφορές οι οποίες εντοπίζονται στις εκκαθαρίσεις οφείλονται στα ποσοστά ζημιάς τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ παραγωγών στις εξατομικευμένες εκτιμήσεις. Επίσης οφείλονται στην επιλογή των παραγωγών να δηλώσουν ότι η παραγωγή τους, σε σχέση με τα στρέμματα, θα είναι μειωμένη κατά 20%, άρα πληρώνουν και μειωμένη κατά 20% εισφορά αλλά και κατά 20% μειωμένη αποζημίωση (αφού έχουν κατά δήλωσή τους 20% μειωμένη παραγωγή).

Αν υπάρχουν λάθη, οι δικαιούχοι αγρότες το αναφέρουν και ο ΕΛΓΑ θα εξετάσει τις αναφορές τους Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ επιδιώκουν εκκαθαρίσεις με ακρίβεια και δικαιοσύνη και θα εξετάσουν κάθε περίπτωση ενστάσεως που θα υποβληθεί», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Φόρτωση άρθρων...