Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό.

Οι γονείς του 19χρονου, μαζί με τους δικηγόρους τους, συνάντησαν το πρωί της Παρασκευής, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας. Ο πατέρας του, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στα δικαστήρια, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την απόφαση του Εισαγγελέα Πολυγύρου, να απορρίψει το αίτημα για τεχνικό έλεγχο του λούνα παρκ από μηχανικό.

Κατά την έξοδό τους, και μετά τη θετική απάντηση του Εισαγγελέα στην Θεσσαλονίκη, είπε ότι «η Δικαιοσύνη λειτουργεί και όποιο εμπόδιο και αν μπει θα προχωρήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί. Μαζί και το παλικάρι μου, το δικό μας παιδί».

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν επίσης τα αδέρφια και οι φίλοι του 19χρονου φωνάζοντας: «Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς».