Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα - Της πήραν πάνω απο 500.000 ευρώ

Ελλάδα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τόσο μια οικιακή βοηθός όσο και ο σύζυγος της, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση της ηλικιωμένης γυναίκας, που φρόντιζαν. Μάλιστα οι δράστες κατόρθωσαν να της αποσπάσουν πάνω από 500.000 ευρώ τόσο σε ακίνητη όσο και σε κινητή περιουσία.

Η υπόθεση έφτασε αρχικά στη δικαιοσύνη το 2017 μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όταν μέλη της οικογένειας της αποθανούσας ενημερώθηκαν ότι στη διαθήκη της άφηνε ακίνητη και κινητή περιουσία στο ζευγάρι αλβανικής καταγωγής.

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζευγάρι είχε χρησιμοποιήσει συμβολαιογραφικά πληρεξούσια αλλά και βεβαιώσεις ψυχιάτρου ενώ με βάση τα έγγραφα η 82χρονη ήταν καλά στην υγεία της.

Το ανδρόγυνο αλβανικής καταγωγής κρίθηκε ένοχο για απάτη και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ ο ψυχίατρος που έδωσε τη βεβαίωση καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βάλει την ηλικιωμένη να υπογράψει πληρεξούσια, με τα οποία τους έδινε εντολή να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, καθώς και να πουλήσουν τα ακίνητά της. Επιπλέον, πριν από το θάνατό της είχαν μεταβιβάσει στο δικό τους όνομα ακίνητη κατοικία που διατηρούσε η 82χρονη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία τους το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας οτι η ηλικιωμένη τους μεταβίβασε ηθελημένα την περιουσία της ως ένδειξη καλής θέλησης που την φρόντιζαν με χαμηλή αμοιβή και επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχε σχέση με τους συγγενείς της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ίλιον: Είχε στήσει εργαστήριο κάνναβης στο σπίτι του - Κατασχέθηκαν 22 δενδρύλλια

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο Ίλιον, 42χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομο...

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Σε 50 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απ’ αυτές οι 41 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό...

Φόρτωση άρθρων...