Μαγνήτισε τα βλέμματα η εντυπωσιακή επίδειξη των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών και η μπάντα του στρατού στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κατέπλευσε στο λιμάνι και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα την επισκεφθούν.

Άψογα συγχρονισμένοι οι σπουδαστές της στρατιωτικής σχολής αξιωματικών σωμάτων εντυπωσίασαν, ενώ σηκώνοντας τα όπλα σχημάτισαν την ελληνική σημαία. Η πλατεία Αριστοτέλους ήταν κατάμεστη και οι σπουδαστές έλαβαν το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Υπό τους ήχους ηλεκτρικής κιθάρας η μπάντα της πολεμικής αεροπορίας ξεσήκωσε το κοινό. Το παρών έδωσε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας.

 

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς έχει καταπλεύσει στο λιμάνι. Από το πρωί εκατοντάδες επισκέπτες την επισκέφθηκαν και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο περιβάλλον ενός πολεμικού πλοίου και να γνωρίσουν τους υπερασπιστές του Αιγαίου, δηλαδή τα πληρώματα του πολεμικού ναυτικού. Η φρεγάτα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και αύριο.