Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα την ώρα του μαθήματος

Ελλάδα

Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό έκαναν γνωστό τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πτώση των σοβάδων δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών καθώς όπως αναφέρουν από τύχη «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο σχολικό συγκρότημα πρόσφατα η Περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την μεταφορά εκεί και του Διαπολιτισμικού Λυκείου «αν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν λόγω των προβλημάτων υποδομής».

Τα μέλη της Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Θεσσαλονίκης με συνεργεία προχώρησε σε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες, ενώ οι ίδιοι καταδείκνυαν τα προβλήματα τόσο στο κτίριο όσο και στην αυλή.

Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης) καθώς και την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, αλλά και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άλιμος: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για το κινητό – Συνελήφθη και ο πατέρας του

Στη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή στον Άλιμο και του πατέρα του προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν καθηγήτρια έκανε παρατήρηση στον μαθητή για το κιν...

Λαύριο: Βίντεο-ντοκουμέντο από την κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή

Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή έγινε το μεσημέρι στο Λαύριο. Τη ληστεία διέπραξαν τέσσερις άγνωστοι δράστες το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτη...

Φόρτωση άρθρων...