Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι

Ελλάδα

Μπήκε στο χειρουργείο για να κάνει επέμβαση στο χέρι του και κατέληξε με… έγκαυμα στο πόδι. Ο λόγος για έναν νεαρό που τον Αύγουστο του 2019 εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για προγραμματισμένη επέμβαση.

Ο ίδιος είχε ζητήσει θερμοκουβέρτα για τη διάρκεια του χειρουργείου, όταν ξαφνικά παρατηρήθηκε πως ίδρωνε και το πόδι του ήταν ερυθρό. Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο, η θερμοκουβέρτα άγγιξε τους 54 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη voria.gr.

Για την υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια ένας αναισθησιολόγος, ο υπεύθυνος τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής, καθώς και ο τότε αντιπρόεδρός της και καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Άλλα τέσσερα άτομα που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για την υπόθεση αθωώθηκαν και για έναν παύθηκε η ποινική δίωξη καθώς έχει αποβιώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Φόρτωση άρθρων...