H Θεσσαλονίκη γιορτάζει διπλά σήμερα την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912 και τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο. Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν στην εκκλησία ενώ ήδη κλείσει για όλα τα οχήματα η οδός Αγίου Δημητρίου.

Η δοξολογία θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Φιλόθεου, με τη συμμετοχή της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην οδό Τσιμισκή η μαθητική παρέλαση, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη όπου θα παρελάσουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Θα παρελάσουν συνολικά 21 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά.

Στη στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 11:00 στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Video&Photos: thestival.gr