Κυριακή
06 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα

Ελλάδα

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η αξονική που έγινε στον ανήλικο έδειξε ότι δεν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβήθληκε σε χειρουργική επέμβαση για κατάγματα που έφερε στα χέρια και τα πόδια.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσωληνωθεί και να οδηγηθεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η πτώση του ανήλικου έγινε χθες το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον φωταγωγό.

Δείτε φωτογραφίες

news
news

Σύμφωνα με κατοίκους της πολυκατοικίας, πολύ συχνά ανήλικοι κάνουν παρκουρ πηδώντας από την διπλανή εγκαταλελειμμένη οικοδομή στην ταράτσα της πολυκατοικίας και από τα πρώτα στοιχεία πιστεύουν ότι έτσι έγινε και το ατύχημα απόψε. «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι σοβαρό, είχαμε ενημερώσει τον Δήμο και τις υπηρεσίες για αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να βάλουν προστατευτικά ανάμεσα στην πολυκατοικία και την οικοδομή, για να μη κάνουν παρκούρ τα παιδιά», ανέφερε στο protothema.gr ένοικος.

«Προσπαθούσε να πάρει ανάσα»
«Εκείνη την ώρα βρισκόμουν στο μπάνιο. Άκουσα τα γυαλιά να σπάνε και τον δυνατό θόρυβο. Άνοιξα το παράθυρο του φωταγωγού και είδα το παιδί πεσμένο κάτω, σε άσχημη κατάσταση. Του μιλούσα, του έλεγα να μη φοβάται. Δε ξέρω αν καταλάβαινε. Τρομάξαμε πάρα πολύ. Είδα ένα παιδί μπροστά μου έτσι. Προσπαθούσε να αναπνεύσει, να πάρει ανάσα», ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της πολυκατοικίας ο οποίος έτρεξε για να βοηθήσει τον ανήλικο μετά το ατύχημα.

Σημειώνεται ότι για να ανέβει κάποιος στην ταράτσα της πολυκατοικίας θα πρέπει, σύμφωνα με τους κατοίκους, να αποκτήσει πρόσβαση από την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια να ξεκλειδώσει την πόρτα της ταράτσας. Διαφορετικά θα πρέπει να πηδήξει από την διπλανή οικοδομή, κάτι το οποίο πιθανολογούν ότι συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Πότε θα υπάρξει βελτίωση

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματ...

Φόρτωση άρθρων...