Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Στο «κάδρο» των ερευνών και 6ο μωρό - Πού εστιάζουν οι Αρχές

Ελλάδα

Την ύπαρξη έκτου μωρού που σχετίζεται με την υπόθεση της Αμαλιάδας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Γνώμη», επικαλούμενη στοιχεία της Εισαγγελίας Πατρών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ένα έκτο μωρό, το οποίο φέρεται να είναι αδερφάκι της 24χρονης Ειρήνης, είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο με υποξαιμία και το έσωσαν οι γιατροί.

Όπως είναι φυσικό, διεξάγεται έρευνα στα αρχεία του νοσοκομείου, για να εξακριβωθεί εάν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι η υποξαιμία είναι η πτώση του οξυγόνου, που μπορεί να προέλθει από μία σειρά παθολογικών και μη αιτίων και μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο.

Αμαλιάδα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι θάνατοι 5 βρεφών

Στον έως τώρα φάκελο με την πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας, οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν τον θάνατο πέντε βρεφών. Δύο παιδιών της Ειρήνης, ενός της συγκατοίκου της, ενός της φίλης της κι ενός που ήταν αδερφάκι της και πέθανε ότι εκείνη ήταν 14 ετών.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ύπαρξη έκτου μωρού, θα προστεθεί κι αυτό στον φάκελο της έρευνας.

Πρόκειται για έρευνα που ξεκίνησε μετά από αίτημα του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, δύο βρέφη απεβίωσαν από διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, για ένα βρέφος είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ για το τέταρτο βρέφος αναφέρεται ότι είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής Φαρμακευτικής, Γιάννης Λουκάς, ξεκαθάρισε πως στα δείγματα που εξετάστηκαν για τα τέσσερα βρέφη, δεν βρέθηκε κάτι στον γονιδιακό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: 13χρονη βρέθηκε μεθυσμένη στην αυλή εκκλησίας – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

Aνήλικη βρέθηκε σε κατάσταση οξείας μέθης στα Χανιά. Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ. βρήκαν την 13χρονη στην αυλή της εκκλησίας στα Λενταριανά και κατάλαβαν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκο...

Ευλογιά των προβάτων: Συναγερμός για τη εξάπλωση των κρουσμάτων - Περισσότερα από 17.000 ζώα θανατώθηκαν

Αναστάτωση σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η εμφάνιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφικές μονάδες από τον Έβρο μέχρι την Κορινθία, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ...

Φόρτωση άρθρων...