Λόγο για αστείο μεταξύ των δύο παιδιών και ειδικότερα για το «παιχνίδι του κουρείου», έκανε ο δικηγόρος του 17χρονου μαθητή ο οποίος ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο σε σχολείο.

«Ο πελάτης μου επισήμανε από την αρχή ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας. Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπτωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’» δήλωσε ο κ. Δελής στο MEGA.

Ακόμη, στάθηκε στον λόγο που ο πελάτης του είχε στην κατοχή του φαλτσέτα ο δικηγόρος είπε: «επειδή ο εντολέας μου κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα, είχε μείνει στην τσάντα του».

Σε ερώτηση γιατί οι δύο 17χρονοι πήραν και 2 ευρώ από τον 12χρονο ο δικηγόρος τόνισε: «Αυτό έγινε εν είδει αστεϊσμού στα πλαίσια του παιχνιδιού. Έγινε έπειτα από συμπτωματική παρουσία του φερόμενου ως παθόντα στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καμία άσκηση βίας, με την απόλυτη συναίνεσή του και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρόσφορη ενέργεια, δεδομένου ότι ο 12χρονος δεν έχει καν μουστάκι για να ξυριστεί. Οπότε μόνο ως παιχνίδι θα μπορούσε να ληφθεί αυτό», λέει ο δικηγόρος του 17χρονου προσθέτοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, «διετάχθη ο περιορισμός του (σ.σ. του πελάτη του) σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων».