Με καλό καιρό και τα θερμόμετρα να δείχνουν ακόμη και 25 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να πραγματοποιούν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ενώ το σκηνικό από τις αρχές του Νοεμβρίου αλλάζει και έρχονται βροχές.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook o Γιώργος Τσατραφύλλιας «μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμμα βροχοπτώσεων».

«Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική, 90% για τις Κυκλάδες, 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα» σημειώνει και εξηγεί: «Επιπλέον η πρόγνωση για αξιόλογες βροχές τις επόμενες ημέρες είναι απογοητευτικές. Ας ελπίσουμε αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται για αλλαγή του καιρού και κάποιες βροχές από τις 5/11 και μετά να διατηρηθεί».

«Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες.Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς.

Τα Fake news για κακοκαιρίες και αναβολή παρελάσεων για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν.Σε αυτό πρέπει πάντα να συμβάλλουμε όλοι μας!

Στην εποχή της άφθονης πληροφορίας οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτό που διαβάζουμε και να απαιτούμε πάντα να υπάρχει τεκμηριωμένο επιστημονικό υπόβαθρο και κατάρτιση από αυτόν που το λέει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς» υπογραμμίζει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο καιρός σήμερα

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην Εύβοια τις πρωινές ώρες.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη στους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει αύριο, Σάββατο 26/10

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 25 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 27/10

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την 28η Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 29/10

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και, τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.