Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Κάρυστος: Συνελήφθη ο καπετάνιος για το περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου - Νέο βίντεο

Τι υποστήριξε ο πλοίαρχος. Έρευνα διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης. «Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας»

Την σύλληψη του καπετάνιου του πλοίου «Saonisos» της Saos Ferries αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του evia online ο εισαγγελέας μετά την απολογία του στις λιμενικές Αρχές Καρύστου για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους επικίνδυνους χειρισμούς του καπετάνιου στο λιμάνι της Άνδρου το απόγευμα της Πέμπτης. 

Στο πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι της Καρύστου από εχθές τα μεσάνυχτα παραμένουν οι επιβάτες, ενώ αναμένουν 150 προς επιβίβαση για Τήνο που είναι σε κατάστασης αναμονής και έντασης. 

Είναι άγνωστο ακόμα τι ώρα και πότε θα αποπλεύσει το πλοίο για τη Σύρο όπου θα μεταφερθεί ο καπετάνιος στον εισαγγελέα, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί και ο καταπέλτης αν κλείνει καλά ή έχει υποστεί ζημιές.

Νέο βίντεο από το περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου

Νέο βίντεο από το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έμεινε στον «αέρα» στο λιμάνι της Άνδρου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το νέο βίντεο δείχνει τις απεγνωσμένες κινήσεις της οδηγού να «ξεμπλοκάρει» το αυτοκίνητό της από τον καταπέλτη του πλοίου.

Δείτε το βίντεο:

@nikos_nk Επιδοτούμενο από το κράτος πλοίο SAONISOS ( ένα πλοίο με άπειρες καταγγελίες και ακατάλληλο για την γραμμή ). Το πλοίο προσδένει βιαστικά σε έναν μόνο κάβο και, ενώ ο αέρας φανερά παίρνει το πλοίο, το πλήρωμα ουρλιάζει στα αυτοκίνητα να μπούνε γρήγορα μέσα. Ενώ επιβιβάζεται το δεύτερο αυτοκίνητο και χωρίς καμια ενημερώση ξελύνουν τον κάβο και το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αέρα με την καταπακτή καρφωμένη από κάτω του και τις δύο επιβάτισσες σοκαρισμένες. Επιπλέον ένα λιμενικό και ένα πλήρωμα που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. #viral #ντροπη #ξεφτιλα #andros #saonisos ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

Έρευνα διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας

Την ίδια στιγμή, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, έχει ξεκινήσει η άμεση διαλεύκανση του συμβάντος που έλαβε χώρα χθες στο λιμάνι του Γαυρίου και αφορά στη σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας»

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Χρήστος Στυλιανίδης, η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Και έχει τονίσει ότι δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καρύστου. Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Κάρυστος: Στο λιμάνι δεμένο το πλοίο «Saonisos»

Τι υποστήριξε ο πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «Σαόνησος» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άλιμος: Αγνοείται 16χρονος κολυμβητής

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Λιμενικό, μετά από την εξαφάνιση ενός 16χρονου κολυμβητή στην Μαρίνα Αλίμου. Πληροφορίες του Λιμενικού αναφέρουν ότι πρόκειται για έν...

Φόρτωση άρθρων...