Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Το παρελθόν της αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών – Είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές για απάτη

Ποινικό παρελθόν είχε η Νάνσυ, η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, που για τουλάχιστον 1,5 χρόνο εκβίαζαν επιχειρηματίες και αποσπούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η 43χρονη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για παράβαση των άρθρων 42 & 386 Π.Κ. «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Δεν ολοκλήρωσε, όμως, την πράξη της, διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Επίσης, το 2010 είχε κατηγορηθεί για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το κύκλωμα των υπαλλήλων του δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που εκβίαζε επιχειρηματίες, λειτουργούσε με κανόνες μαφίας. Τα μέλη του κατέγραφαν τα πάντα με ακρίβεια. Τα ποσά που είχαν εισπράξει, το υπόλοιπο, τις ημερομηνίες, τη μοιρασιά και τις συμφωνίες που είχαν κάνει.

Ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κομβικές θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία και τέθηκαν σε αργία από την υπηρεσία τους, ενώ και 9 υπάλληλοι της περιφέρειας (επόπτες υγείας) που φέρονται να εμπλέκονται έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Όπως αποδεικνύεται από μαρτυρίες θυμάτων, η δράση τους πάει πίσω τουλάχιστον μια 10ετία, με επιχειρηματία να αποκαλύπτει πως είχε συναλλαγές μαζί τους τουλάχιστον από το 2016, έχοντας δώσει πάνω από 120.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν γίνει 14 συλλήψεις, ωστόσο τα μέλη του κυκλώματος ανέρχονται σε τουλάχιστον 23.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρός τραυματισμός δύο ατόμων μετά από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο Μεσσήνης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (07/09) στην περιοχή της Χαραυγής στο Πολυλίμνιο του δήμου Μεσσήνης, όταν βράχος αποκολλήθηκε και τραυμάτισε δύο ...

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Εγνατία Οδό - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματίες σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κοντά στα διόδια της Σιάτιστας στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, λίγο πριν τις...

Φόρτωση άρθρων...