Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση χωρίς... Εκλογές!

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης γνωρίζει ότι όσο θα βαθαίνει η κρίση και θα κυριαρχεί ο "Πολακισμός" εντός του κόμματος του, τόσο χειρότερο θα είναι το μέλλον του, ενώ καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί σήμερα 36 βουλευτές (είχε 47 αλλά έφυγαν 11 ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά), εκ των οποίων 7 συνυπογράφουν την πρόσφατη επιστολή... αμφισβήτησης των "87" προς το πρόσωπο του... αδιαμεσολάβητου προέδρου! 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης 

Η έξοδος του ιστορικού στελέχους και πρώην αντιπροέδρου και υπουργού, Γιάννη Δραγασάκη, δείχνει ότι πλέον ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εσωστρέφεια και συρρίκνωση. Στο συνέδριο του Οκτωβρίου είναι σίγουρο ότι θα ξεκαθαρίσουν τα... στέρφα από τα... γαλάρια και θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. 

Εφόσον γίνουν... Λούηδες 5-7 βουλευτές που είναι εντός ΣΥΡΙΖΑ αλλά απέναντι στον Κασσελάκη, τότε θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτός και αν εκλεγεί αρχηγός, ο οποίος θα ενεργοποιήσει διαλυτικές τάσεις και στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου...

Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ανδρουλάκη ή τον Γερουλάνο ή τον Δούκα, θα λειτουργήσει ως κόμμα... υποδοχής αριστερών στελεχών, αποκτώντας αέρα δεύτερου κόμματος, αλλά πολύ μακριά από τη Νέα Δημοκρατία. Μια τάση ανόδου του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου και του Κασσελάκη στην τρίτη θέση. 

Έτσι, η δεύτερη θέση που κέρδισε ο αρχηγός Στέφανος στις Ευρωεκλογές θα καταστεί δώρο άδωρο, καθώς σε επίπεδο συσχετισμών μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποστεί μια σημειακή ήττα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να επισημανθεί ότι όσο θα παραμένει ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη δυναμικής από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασιών των δύο κομμάτων. Και οι δύο "θα βράζουν στο ζουμί τους" και εφόσον η Νέα Δημοκρατία αποφύγει τα λάθη και τις... στραβές, τότε θα εξακολουθήσει να αποτελεί μακράν την κυρίαρχη δύναμη στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. 

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά, όσο θα υπάρχει ο Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα παραμένουν στα μικρά... κυβικά τους, χωρίς να αναπτύσσουν δυναμική εξουσίας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουν εκλογική επιρροή πέριξ του 15%, οπότε μάλλον θα πρέπει να πουν και ευχαριστώ...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεχαγιά: Υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε Πρόταση Μομφής ενδεχομένως από τον Πολάκη

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη επανέλαβε η Βούλα Κεχαγιά και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει και να έχει τον έλεγχο του κόμματος. Η Βούλα Κ...

Ενταση με εργαζόμενους της «Αυγής» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -Μπήκαν στην αίθουσα και φώναξαν συνθήματα

Εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν στην αίθο...

Φόρτωση άρθρων...