Παρασκευή
01 Νοεμβρίου 2024

Το βασιλικό γεύμα Τσίπρα: Σεβίτσε με μυλοκόπι και σάλτσα γιούζου (Photos)

Ελλάδα

Ένα βασιλικό μενού ετοιμάστηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και τους παρευρισκόμενους στο δείπνο του Thessaloniki Summit.

Σεβίτσε με μυλοκόπι και σάλτσα γιούζου, χοιρινό φιλέτο με μους καπνιστής μελιτσάνας και ντακουάζ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας ήταν ορισμένα μόνο από όσα απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι.

Το σεβίτσε (ceviche) είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών (ή χυμού φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση) προκειμένου να μετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των θαλασσινών ή ψαρικών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιμες, μοιάζοντας σε υφή και σύνθεση με το αποτέλεσμα μιας ήπιας θερμικής επεξεργασίας.

To ντακουάζ είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις διαφορετικών υλικών, σε αυτή την περίπτωση σοκολάτα και καραμέλα.

Το μενού του δείπνου του Thessaloniki Summit περιελάμβανε:

Πρώτο πιάτο: Σεβίτσε με μυλοκόπι, σάλτσα γιούζου, παπαρουνόσπορο και γαλάκτωμα μανταρίνι

Κυρίως Πιάτο: Χοιρινό φιλέτο με μους καπνιστής λευκής μελιτζάνας, σπαράγγια, ντοματίνια και σάλτσα τσάτνεϊ σύκου

Επιδόρπιο: Ντακουάζ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας

Το γεύμα συνοδεύτηκε τόσο με λευκό κρασί «Blanc De Noir DioFili», όσο και με κόκκινο κρασί «Pinot Noir DioFili».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει ψηλά την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο ακρίβεια και εισοδήματα

Το ισχυρό "χαρτί" της οικονομίας έχει αποφασίσει να παίξει ακόμη πιο δυνατά ο πρωθυπουργός, κλείνοντας ολοένα και περισσότερο τα "παράθυρα" για την άσκηση αντιπολίτευσης από τον βα...

Φόρτωση άρθρων...