Εννιά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις για την τραγωδία στην Αίγινα θέτει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, Αλέξης Κούγιας, στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλε ο κ. Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά των θυμάτων, προς τον αρχηγό του Λιμενικού εντός 24 ωρών να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος;

2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό;

3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλεμβίων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες;

4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο;

5. Πότε ανεχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ;

6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα;

7. Πού βρίσκεται σήμερα;

8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους;

9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;”.

Στο εξώδικο ο Αλέξης Κούγιας καλεί τον επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος να δώσει απαντήσεις εντός 24 ωρών εγγράφως. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επειδή είστε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, αιτούμαι όπως άμεσα εντός 24 ωρών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου μου απαντήσετε εγγράφως.