Τραγωδία με μία γυναίκα νεκρή εκτυλίχτηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς, έπειτα από πτώση βράχου που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση. Η νεκρή ήταν πεζοπόρος, επισκέπτρια του φαραγγιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Γερμανίδα, 32 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο βράχος τραυμάτισε την τουρίστρια στο μηρό και προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία. Στο σημείο έσπευσε άλλος περιπατητής, γιατρός, όμως, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία και η γυναίκα κατέληξε. H σορός της μεταφέρεται στο Nοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο, sύμφωνα με το creta24.gr.

Η άτυχη τουρίστρια από τη Γερμανία σκοτώθηκε μετά από πτώση βράχου που προκλήθηκε από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 13:30 και την κατολίσθηση που ακολούθησε. Οι 1.074 επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο φαράγγι βγήκαν με ασφάλεια, ενώ θα παραμείνει κλειστό μέχρι να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι. 

Oι επισκέπτες έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το φαράγγι, κάποιοι από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη, οι οποίοι θα μεταφερθούν με καράβι στα Σφακιά και άλλοι προς τον Ομαλό.

Η τραγωδία έγινε στο στενό σημείο, στο φαράγγι και συγκεκριμένα στις Πόρτες, αναφέρει το cretalive.gr.

Ο βράχος αποκολλήθηκε από τη θέση του και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και ένα κομμάτι του έπεσε στον μηρό της 35χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο επιχείρησαν στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Στην περιοχή έφτασε και ελικόπτερο.  

Βγήκαν σώοι και οι 1.074 επισκέπτες

Στην τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά κατολίσθηση αναφέρεται ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ενημέρωσε, σημειώθηκαν κατολισθήσεις που επέφεραν τον θανάσιμο τραυματισμό μίας τουρίστριας. Ο Οργανισμός τονίζει ότι από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Όλοι οι τουρίστες έχουν βγει από το φαράγγι, εκτός δύο που συνοδεύονται προς την έξοδο. Το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ για την κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς:

"Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών".