Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Τριήμερο για λίγους και… τουρίστες; Όχι, όλοι οι Έλληνες έχουν το… Πνεύμα

- Προσιτοί προορισμοί για όλα τα βαλάντια - Τα Ακτοπλοϊκά που κοστίζουν μπόλικα μεροκάματα κάνουν πιο ελκυστικά τα μέρη στην ηπειρωτική χώρα - Μικρά μυστικά για μίνι αποδράσεις που καλύπτουν όλους τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος ανάσα για τους νέους και μόνο και τους τουρίστες καθώς οι τιμές είναι απαγορευτικές. Οι γονείς και οι παππούδες μένουν πίσω για να μπορούν τα παιδιά τους να ταξιδέψουν και να αποδράσουν για λίγες ημέρες. Δυστυχώς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά συγκριτικά με το 2023, με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν πιο οικονομικούς προορισμούς όπου μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Η πιο συμφέρουσα οικονομική επιλογή από την Αθήνα είναι η Ερέτρια, με την τιμή να ανέρχεται μόλις στα 132 ευρώ ανά άτομο. Στον αντίποδα, οι ακριβότεροι προορισμοί είναι η Πάργα και η Λευκάδα, κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασής τους από την Αθήνα, η οποία μεταφράζεται σε περισσότερη βενζίνη και μπόλικα διόδια.

Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής 

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς είναι ιδιαίτερα υψηλές. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής, με το συνολικό κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, να κυμαίνεται από 179€ έως 286€. 

Εντός της Αττικής

Την ίδια ώρα στη Ραφήνα κατοικία 44 τμ μισθώνεται προς 240€ για το τριήμερο, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60τμ προς 276€, στην Αρτέμιδα κατοικία 40τμ προς 276€, στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47τμ προς 216€, στην Ανάβυσσο κατοικία 50τμ προς 185€, στη Νέα Μάκρη κατοικία 60τμ προς 218€. Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας – 120τμ διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179€ και 286€ αντίστοιχα. Οι παραπάνω προτάσεις είναι μια λύση κοντινή και ίσως οικονομική για μια τετραμελή οικογένεια. 

Η Ερέτρια η πιο συμφέρουσα επιλογή κοντά στην Αθήνα

Η πιο συμφέρουσα επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από την Αθήνα είναι η Ερέτρια. Προσφέρει το χαμηλότερο συνολικό κόστος και την πιο προσιτή τιμή ανά άτομο (132€), καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια οικονομική και κοντινή απόδραση. 

Ερέτρια

Πάργα

Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα πανέμορφα τοπία της Ηπείρου, η Πάργα αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 95€/ διαδρομή, με διαμονή στα 221€, καθιστώντας το συνολικό κόστος για το τριήμερο στα 411€, ή 205,5€ ανά άτομο.

Πάργα

Άφησσος

Η Άφησσος στον Παγασητικό Κόλπο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Η μετακίνηση κοστίζει 70€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή 163€. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 303€, ή 151,5€ ανά άτομο.

Άφησσος

Γύθειο

Το Γύθειο στη Λακωνία αποτελεί μια, επίσης, αξιόλογη επιλογή. Με κόστος μετακίνησης στα 55€/ διαδρομή και διαμονή στα 260€, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 370€, ή 185€ ανά άτομο.

Γύθειο

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA 764 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν το 80% και τοκόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 266€ για κατοικία 80τμ με 3 Υ/Δ σε απόσταση 700μέτρων από το κέντρο της πόλης.

Καλαμάτα

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 382 σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες). Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 269€ για κατοικία 100τμ σε απόσταση 800μέτρων από το κέντρο.

Ναύπλιο

Νομός Ηλείας: Καλοκαιρινός παράδεισος με αμμουδιές χιλιομέτρων

Ο «άγνωστος» νομός της Πελοποννήσου με τις χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων που λίγοι γνωρίζουν, καταγράφει 418 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 221€ σε κατοικία 55τμ στη περιοχή του Κατάκολου.

Η γλυκιά… Ζαχάρω

Η Ζαχάρω, γνωστή για την υπέροχη παραλία της, αποτελεί μια σχετικά προσιτή επιλογή για το τριήμερο. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 50€/ διαδρομή και η διαμονή 217€, με συνολικό κόστος 317€, ή 158,5€ ανά άτομο.

Ζαχάρω

Κιάτο

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 185€ για κατοικία 90τμ σε απόσταση 400μέτρων από το κέντρο. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%.

Κιάτο

Ξυλόκαστρο

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 245€ για κατοικία 80τμ. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 80%.

Ξυλόκαστρο

Μονεμβασιά

Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αριθμεί 315 εγγραφές ακινήτων. Το κόστος μίσθωσης διαμορφώνεται από 290€ για κατοικία 50τμ.. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93%.

Μονεμβασιά

Ναυπακτία

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 248€ για κατοικία 65τμ σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της Ναυπάκτου. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72% και η δυναμική της περιοχής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 225 εγγραφές ακινήτων.

Μονεμβασιά

Ωρωπός

Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στον κοντινό προορισμό για τους Αθηναίους, διαμορφώνεται από 176€ σε κατοικία 70τμ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 70%.

Τριήμερο για λίγους και… τουρίστες;

Οίτυλο

Στο γραφικό Οίτυλο, η διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μηδενική. Αξίζει να τονίσουμε ότι στους προορισμούς της Ανατολικής Μάνης, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 72%».

Οίτυλο

Στην Μυτιλήνη 

Μπορεί να απέχει μακριά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά ο Άγιος Ταξιάρχης στην Μυτιλήνη και η Παναγιά της Αγιάσσου φαίνεται να αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες ταξιδιώτες.  Η πληρότητα για το τριήμερο αγγίζει το 100%  ενώ δωμάτιο μπορεί να βρει κάποιος και από 50€ την βραδιά. 

Μυτιλήνη

Με το κιάλι τα νησιά για μια οικογένεια

Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την ελληνική οικογένεια να μετράει και το ευρώ για να βάζει στο ζύγι τις διακοπές εντός ή εκτός συνόρων. Για να πάει μια οικογένεια στα ελληνικά νησιά με συμβατικό πλοίο κοστίζει αρκετά ακριβά. Η μέση τιμή σε διάφορα ελληνικά νησιά είναι οι εξής:

•    206€ για Κεφαλονιά
•    419€ για Σκιάθο
•    430€ για Τήνο
•    596€ για Χίο
•    632€ για Πάρο
•    1.029€ για Ρόδο

Δεκαπενταύγουστος: Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες έφυγαν χθες

 

Τι γίνεται όμως αν ο Έλληνας επιλέξει να ταξιδέψει για Ιταλία με συμβατικό πλοίο; Όπως φαίνεται αποτελεί μια φθηνότερη επιλογή καθώς το δρομολόγιο Πάτρα – Ανκόνα είναι στα 974€ και το Πάτρα - Βενετία στα 1.124 ευρώ.

Στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, τα ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφονται υψηλά. Ιδιαίτερα, στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού με τις τιμές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους μακρινότερους νησιωτικούς προορισμούς – που το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι υψηλότερο. Τη φετινή χρονιά, το κόστος διαμονής είναι οικονομικότερο στους μακρινούς νησιωτικούς προορισμούς και ο λόγος δεν είναι άλλος, από το να μπορέσουν οι επαγγελματίες της διαμονής, να εξισορροπήσουν το συνολικό κόστος των εκδρομέων μετά την ραγδαία αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι ηπειρωτικοί προορισμοί για πολλούς είναι «μονόδρομος», ιδιαίτερα σε χιλιομετρικές αποστάσεις 2-2,5ωρών από την κύρια κατοικία τους. Ήδη στην ηπειρωτική Ελλάδα το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 70% και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμη και το 100% στους όμορους νομούς της Αττικής.

Σύμφωνα με την AirDNA, στην Καλαμάτα, είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 764 αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα, στην Μονεμβασιά 315, στο Ναύπλιο 382, στην Ναυπακτία 225 και στον Νομό Ηλείας 418.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης συνελήφθη για 12 εμπρησμούς από πρόθεση στον Αμπελώνα

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατά πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης είναι πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης, ως υπαίτιου για 12 εμπρησμούς στην περιοχή του Αμπελώνα της Λάρισας...

Φόρτωση άρθρων...