Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Σε έκρηξη μετασχηματιστή οφείλεται η φωτιά

Ελλάδα

Δύο σπίτια και μία αποθήκη υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θέρμης, ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για την πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

«Αυτά που είδα εγώ είναι ότι κάηκαν στέγες σε ένα σπίτι, που βρίσκεται ψηλά κοντά στο Πλαγιάρι και ένα χαμηλότερα κοντά στον Τρίλοφο, αλλά και ένα αυτοκίνητο», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Η φωτιά εκτιμάται πως «ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται στην ανηφόρα προς Τρίλοφο, μετά το ξενοδοχείο Four Seasons».

«Ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, μια έκρηξη και μετά έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οπότε μάλλον ξεκίνησε από εκεί», διευκρίνισε ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, προσθέτοντας ότι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

«Σε κάποια σημεία καπνίζει γι’ αυτό παραμένουν στο σημείο εκείνο. Τα εναέρια μέσα έχουν φύγει. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κάνουν έργα σε αντιπυρικές ζώνες, ενώ μέχρι αύριο θα παραμένει και μία υδροφόρα», εξήγησε.

Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κυκλοφορία στον δρόμο από Νέα Μηχανιώνα προς Τρίλοφο. Για τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών.

Στο σημείο επιχειρούσαν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 12 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Επίσημη καταγραφή για ζημιές δεν έχει γίνει ακόμη.

Στο σημείο επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο πεζοπόρα, ενώ παράλληλα συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιά...

Φόρτωση άρθρων...