Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στους Φούρνους Ικαρίας

Ελλάδα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση το μεσημέρι του Σαββάτου στους Φούρνους Κορσεών Ικαρίας.

Η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη από χθες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται από το Καμάρι προς το Μπαλί.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση, πολλές φορές και 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

«Η κατάσταση έχει ελεγχθεί», δήλωσε σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν ρίψεις 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά του νησιού 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή «Σκάφη» και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του με ψαροντούφεκο

Στον 40χρονο που τραυμάτισε τον πατέρα του με ψαροντούφεκο στο κρανίο και στο στήθος ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Πευκακίων στον Βόλο. Το Λιμεν...

Φόρτωση άρθρων...