Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Βικτώρια: Σταθμάρχης δέχθηκε άγρια επίθεση από επιβάτη

Ο σταθμάρχης νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με τραύματα στο πρόσωπο.

Επίθεση από επιβάτη δέχθηκε υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ, εν ώρα υπηρεσίας, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό «Βικτώρια». Συνέπεια του τραυματισμού του ήταν η παραμονή του στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, ο επιβάτης πήδηξε τις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων, προκειμένου να επιβιβαστεί σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό και επιτέθηκε σε σταθμάρχη που ήταν κοντά στις πύλες. Φύλακας ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η ΣΤΑ.ΣΥ ήταν παρών στο περιστατικό και προσέτρεξε σε υποστήριξη του σταθμάρχη. Άμεσα κλήθηκαν και κατέφθασαν αστυνομικοί του σώματος «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ. που προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα.

Ο σταθμάρχης διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, λόγω των τραυμάτων που έφερε στο πρόσωπο, αλλά και για προληπτικούς λόγους. Νοσηλεύτηκε επί 3 ημέρες και αφού υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έλαβε εξιτήριο.

Ο δράστης της επίθεσης, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας που ακολουθήθηκε, καταδικάστηκε αρχικά σε 29 μήνες φυλάκιση, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.

Η εταιρεία υπέβαλε ξεχωριστή μήνυση για το αδίκημα της άσκησης βίας κατά υπαλλήλου της, που εκτελούσε τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί σε επιπρόσθετη φυλάκιση 18 μηνών και πάλι χωρίς αναστολή και δίχως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο δράστης φυλακίστηκε και εκτίει πλέον τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Φόρτωση άρθρων...