Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Χαλκιδική: Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου στο λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τον 19χρονο Γιάννη να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 19χρονου, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, χθες (19.08.24) το βράδυ.

Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24), ο τραυματισμός του 19χρονου του προκάλεσε ακαριαίο θάνατο.

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Βέροια.

Παραδόθηκε ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, παραδόθηκε στις Αρχές ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος χειριστής παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς και τώρα τον μεταφέρουν στο Α.Τ. Κασσάνδρας.

Σε βάρος του 21χρονου χειριστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο χειριστής του παιχνιδιού είχε διαφύγει, όταν είδε το περιστατικό, χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

Παράνομο το λούνα παρκ

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο, προχώρησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 19χρονο που σκοτώθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε.  Ειδικότερα, η δήμαρχος μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε ότι το λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος.

«Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος. Μέχρι πέρυσι έκανε γνωστοποίηση ενώ φέτος δεν έκανε καμία γνωστοποίηση και για αυτό ο δήμος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία των κυρώσεων. Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού, ήταν ένας φρικτός θάνατος και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του» συμπλήρωσε.

Μιλώντας, ακόμη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η κ.Χαλκιά τόνισε τα εξής για το λούνα παρκ: «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης». Επισήμανε ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Απ' εκει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Τουρίστρια χτυπήθηκε από άγαλμα στο κεφάλι και πέθανε – Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά (βίντεο)

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατ...

Φόρτωση άρθρων...