Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Οι Αρχές συνεχίζουν να διερευνούν τις συνθήκες πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, ενώ αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος.

Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία της ναυαγοσώστριας της κατασκήνωσης, που έδωσε κατάθεση στις Αρχές.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, όπως μετέδωσε το Star.

Η 19χρονη ομαδάρχισσα που ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού αλλά και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης είχαν συλληφθεί. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη, ενώ η Αστυνομία αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των δύο πισίνων

Την Τετάρτη ο δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε την άδεια από τις δύο πισίνες μέσα στην κατασκήνωση. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι άλλαξαν τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί.

Παράλληλα, ο επιτόπιος έλεγχος έδειξε ότι σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.

Στη δεύτερη πισίνα δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις που να δείχνουν το βάθος.

Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Στο μεταξύ πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση διέταξε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Αν εντοπιστούν παραλείψεις ενδέχεται και το σφράγισμα της επιχείρησης.