Νέες πληροφορίες αποκαλύπτονται για τον θάνατο της 8χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Xαλκιδική. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι η αδερφή της 8χρονης ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία του παιδιού.

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όταν μπήκε στην πισίνα η 8χρονη, μαζί με την αδερφή της, εκεί κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο βρισκόταν τόσο η ναυαγοσώστρια, όσο και η ομαδάρχισσα. 

Όμως, η 8χρονη φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για το θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι: «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Η ομαδάρχισα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία. Τότε άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης: «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να αναζητά».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα, με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.

Στις 4 Ιουνίου είχε γίνει αυτοψία στην κατασκήνωση

Κλιμάκια της Περιφέρειας χτενίζουν από το πρωί τις υποδομές και σε περίπτωση που εντοπιστούν παραλείψεις -όπως στις δύο πισίνες- τότε δεν αποκλείεται το σφράγισμα της κατασκήνωσης, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κλιμάκια των τμημάτων Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας χρειάστηκε μάλιστα να ανακαλέσουν τις άδειές τους ώστε να σπεύσουν στην κατασκήνωση και να πραγματοποιήσουν σχετικούς ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων. Σε περίπτωση που όντως επιβεβαιωθούν, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, για την τρέχουσα περίοδο.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι στις 4 Ιουνίου του 2024 είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλόλητα των υποδομών στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, έτσι ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τότε δεν είχαν εντοπιστεί παραλείψεις και το αίτημα για τον σχετικό έλεγχο είχε υποβληθεί από τον Μάιο.

Η Αστυνομία ψάχνει απαντήσεις μέσω των παιδιών - Δύο είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να συνθέσει ένα προς ένα τα κομμάτια του παζλ και σημαντικό ρόλο προς την εξιχνίαση της υπόθεσης παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά από το σπιτάκι της οκτάχρονης. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ThessToday.gr πως οι ακριβείς συνθήκες για τον θάνατο του παιδιού θα προκύψουν από τις μαρτυρίες των παιδιών που θα λάβουν με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων και όχι από την ιατροδικαστική εξέταση.

Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της Αστυνομίας τότε θα αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων. Έως τώρα στο κάδρο έχουν μπει ο αρχηγός της κατασκήνωσης αλλά και η ομαδάρχισσα που αρχικά συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ώστε να καταθέσουν και εκείνοι από την πλευρά τους.