Στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εκεί που πριν από μερικές ημέρες σκοτώθηκε ο γιος του, βρέθηκε ξανά χθες ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη και έκανε αυτοψία μαζί με διορισμένο τεχνικό σύμβουλο στο μοιραίο παιχνίδι συλλέγοντας νέα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τον ρόλο και τις σχέσεις του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ, ο οποίος, σύμφωνα με το Open, συνδέεται έμμεσα και με την περίπτωση του τραγικού θανάτου της 14χρονης Σεράινα στον Αλμυρό Μαγνησίας τον Αύγουστο του 2019.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος έκανε δουλειές με την 76χρονη ιδιοκτήτρια της εγκατάστασης του Αλμυρού, γνωστή και ως «βασίλισσα των λούνα παρκ» και αντάλλαζαν μηχανήματα και παιχνίδια με τη μέθοδο του χρησιδανείου! Ωστόοσ, το 2018 και με αφορμή τη μη επιστροφή μίας «μπαλαρίνας», ο συνεταιρισμός τους χάλασε.

 

 

«Κυνηγητό» και δικαστήρια με τον δήμο Θερμαϊκού και την ΕΛΑΣ

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική είχε απλώσει τα «δίχτυα» του και στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας παιχνίδια στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Θερμαϊκού, όπως αποκαλύπτει το Thesstoday.gr.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ενώ η επιχείρηση υπέγραψε με τον δήμο συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών, χρειάστηκε ένα «κυνηγητό» με αστυνομία, αυτοδιοίκηση και έπειτα μια δικαστική διαμάχη με τον δήμο, ώσπου να αποχωρήσει τελικά 2,5 μήνες μετά!

Πρόκειται για υπόθεση, η οποία ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 όταν ο δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών για να εγκαταστήσει παγοδρόμιο και μηχανήματα λούνα παρκ σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία. Μάλιστα αν και στα χαρτιά η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν στο όνομα της συζύγου του, ο 58χρονος φαίνεται ότι ήταν αυτός που ανέλαβε τη διαχείρισή της και εμφανιζόταν ως υπεύθυνος στον δήμο.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, παρόλο που η διάρκεια μίσθωσης έληξε στις 12 Φεβρουαρίου του 2022, ο 58χρονος όχι μόνο δεν αποχώρησε - όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή- αλλά λειτουργούσε αυθαίρετα μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους.

Του «κατέβαζαν» το ρεύμα κι εκείνος «σήκωνε» γεννήτρια

Παρά την πίεση που του ασκούσε ο δήμος, η επιχείρηση παρέμενε εκεί αν και σύμβαση είχε λήξει. Ο δήμος ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση του λούνα παρκ, η οποία όμως ήταν επεισοδιακή: Από τη μία η τοπική αυτοδιοίκηση κατέβαζε τους διακόπτες ρεύματος ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης και από την άλλη ο 58χρονος τους σήκωνε αυθαίρετα, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του. Ακόμη κι όταν εκπρόσωποι του δήμου έφεραν ηλεκτρολόγο για να κόψει τα καλώδια, ο 58χρονος επιστράτευσε δική του γεννήτρια στο οικόπεδο για να λειτουργεί τα παιχνίδια!

Η επόμενη κίνηση από τον δήμος Θερμαϊκού ήταν να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να διασφαλίσει την αποχώρηση του Λούνα παρκ από το οικόπεδο. Όπως φαίνεται από τα πρακτικά που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», όρισε δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει διοικητική αποβολή στην εταιρεία. Παράλληλα, οι αρμόδιοι προχώρησαν στη βεβαίωση προστίμου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος που μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.