Στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας του άτυχου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι πριν από μια εβδομάδα.

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού μαζί με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια, κατέθεσαν έγραφα σύμφωνα με τα οποία το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα τη φετινή χρονιά και διέθετε υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις που απαιτούνται εκ του νόμου.

Στις υπεύθυνες δηλώσεις παραλήπτης φαίνεται ο Δήμος Κασσάνδρας και υπογράφει ο μηχανολόγος μηχανικός.

 

Σε άλλη υπεύθυνη δήλωση με την ίδια ημερομηνία αναγράφεται ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συγκροτήματος και την ασφάλεια θεατών και εργαζομένων», με τις υπεύθυνες δηλώσεις να αφορούν και το παιχνίδι «Crazy Dance» από το οποίο εκτοξεύθηκε ο 19χρονος Γιάννης και έχασε τη ζωή του ακαριαία. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση τονίζεται ότι «υπεύθυνος για την καλή λειτουργία και συντήρηση του συγκροτήματος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος».

Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικού ελέγχου, η ημερομηνία έκδοσης είναι στις 21.12.2023 με τον τεχνικό έλεγχο να έχει γίνει στις 4.8.2023 και ο επόμενος είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις και όχι με πιστοποιήσεις, καθώς ο τεχνικός έλεγχος δεν έγινε.