Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Χαλκιδική: Τελευταίο αντίο στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - Σάπια τα σίδερα του «crazy dance»

Ελλάδα

Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε την ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19.08.2024) θα πουν σήμερα (21.08.2024) στη Βέροια συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, στις 11:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Και όλα αυτά ενώ δεν έχουν τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία.

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 21χρονος χειριστής έφυγε μετά το τραγικό συμβάν και παραδόθηκε χθες (20.08.2024) στις αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μοναδική αρμόδια αρχή χορήγησης αδειών λούνα παρκ είναι ο Δήμος.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, από την άλλη αναφέρει ότι τα λούνα παρκ δεν χρειάζονται αδειοδότηση παρά μόνο γνωστοποίηση λειτουργίας.

«Εφόσον λειτουργούν χωρίς την οποιαδήποτε άδεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τον Δήμο η βασικότερη εκ των οποίων είναι η επιβολή της διακοπής της λειτουργίας», είπε ο Σωτήρης Αναγνωσόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου..

«Δεν ήταν σε δημοτικό χώρο, ήταν σε ιδιωτικό χώρα και όχι, φέτος, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση. Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν γνωστοποίηση, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, κι ο Δήμος ήταν ήδη στη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων», είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Χωρίς άδεια και με σκουριασμένα παιχνίδια το λούνα παρκ

Σύμφωνα με βίντεο του Open, τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα στο παιχνίδι στο λούνα παρκ ήταν σάπια και σκουριασμένα.

Από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα»

Ο πατέρας του άτυχου νέου που σκοτώθηκε ακαριαία, όταν έσπασε ένα κάθισμα του παιχνιδιού-μηχανήματος «crazy dance», με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι, μίλησε στο STAR, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του με ψαροντούφεκο

Στον 40χρονο που τραυμάτισε τον πατέρα του με ψαροντούφεκο στο κρανίο και στο στήθος ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Πευκακίων στον Βόλο. Το Λιμεν...

Φόρτωση άρθρων...