Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Χανιά: Τριτοκοσμικές εικόνες στον Μπάλο – Τουρίστες βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες ντροπής στον Μπάλο Χανίων στην Κρήτη από την αποβίβαση τουριστών από τουριστικό σκάφος. 

Οι εικόνες με τουρίστες να είναι με το νερό μέχρι τον λαιμό για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια στη γνωστή παραλία του Μπάλου στα Χανιά οδήγησαν στην ακύρωση προηγούμενης υπουργικής απόφασης και τελικά εγκρίθηκε το αυτονόητο: να τοποθετηθεί μια πλωτή εξέδρα στην παραλία. Το θέμα βέβαια είναι αν θα προλάβουν να την τοποθετήσουν για τη φετινή σεζόν, ενώ τα δρομολόγια γίνονται κανονικά.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας»

Το θέμα ανέδειξαν κρητικά Μέσα Ενημέρωσης που φιλοξένησαν και δηλώσεις τουριστών, οι οποίοι περιέγραφαν απίστευτες σκηνές που επικρατούσαν κατά την αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800-900 επιβατών στον Μπάλο. 

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αριά άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθη υπουργική απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία.

Όμως, βλέποντας αυτές τις εικόνες, κατάλαβαν ότι ήταν λάθος και η απόφαση ανακλήθηκε.

Χανιά: Απίστευτες εικόνες στον Μπάλο – Τουρίστες βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία
Χανιά: Απίστευτες εικόνες στον Μπάλο – Τουρίστες βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

Η πλωτή εξέδρα

Φωτογραφίες από την πλωτή εξέδρα που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισσάμου δημοσίευσε το flashnews.gr.

Η εξέδρα εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο, με στόχο από τη Δευτέρα να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών.

Η πλωτή εξέδρα
Η πλωτή εξέδρα
Η πλωτή εξέδρα

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...