Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο ενήλικες που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στο αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Χανίων την περασμένη Δευτέρα. 

Το Αυτόφωρο Δικαστήριο επέβαλε στον 18χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι, ποινή κάθειρξης 2 χρόνια και 7 μήνες, από την οποία θα εκτίσει 3 μήνες και το υπόλοιπο με αναστολή, σύμφωνα με cretapost.gr.

Επίσης, το Δικαστήριο επέβαλε στον 20χρονο ομοεθνή του ποινή κάθειρξης ένα χρόνο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμα 6 ανήλικοι με τους 6 γονείς τους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο «εξωσχολικοί» μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εσπερινού ΕΠΑΛ, την ώρα που βρίσκονταν εκεί και μαθητές του σχολείου, και κινήθηκαν επιθετικά κατά ενός 18χρονου.

Ο ένας εκ των «εξωσχολικών» έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο προκάλεσε τραύμα το πρόσωπο του μαθητή. Αμέσως οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ άμεσα εκλήθη η αστυνομία στον τόπο του συμβάντος.

Ο μαθητής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Εκεί μετέβησαν και αστυνομικοί για να του πάρουν κατάθεση.