Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα - Μήνυμα του «112» για το Μετόχι (Video&Photos)

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα στη Χίο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν επιχειρούν 8 οχήματα στο πύρινο μέτωπο και 5 υδροφόρες, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Το «112» έστειλε μήνυμα για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη. Το μήνυμα ενημέρωνε για την πυρκαγιά και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε, όπως μεταδίδει το www.politischios.gr, ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» να μεταβούν στην παραλία Μετόχι, όπου θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για την ασφαλή εκκένωσή τους. 

Η πυρκαγιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο Γιώργος Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς.

Οι Αρχές καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει την περιοχή της πυρκαγιάς και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους. Η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Η Σιδηρούντα είναι ένα χωριό του δήμου Χίου του νομού Χίου. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της Χίου, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα
Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα
Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα
Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα

 

Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα
Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα

 

Χίος: Μαίνεται φωτιά στη Σιδηρούντα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...