Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις (Photos)

Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, η οποία ωστόσο προξένησε αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση των αρχών, πρόκειται για δύο κατεστραμμένα σπίτια, τουλάχιστον πέντε σπίτια τα οποία έχουν μικρότερες καταστροφές αλλά και δύο επιχειρήσεις, ένα συνεργείο και ένα υπαίθριο χώρο στάθμευσης σκαφών, στα οποία προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές.

Πληροφορίες από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η φωτιά είναι πιθανό πως προέρχεται από εμπρησμό, καθώς έχει εντοπιστεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας που αποκαλύπτει πως τελικά ξεκίνησε η πυρκαγιά. Το υλικό αυτό αξιοποιείται από τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Στην περιοχή θα παραμείνουν ωστόσο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Από αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή των ζημιών από τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας.

φωτιά Βάρη

Η Περιφέρεια Αττικής στη «μάχη» με τις φλόγες 

Με δέκα υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου επιχείρησαν δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

Παράλληλα, ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα, για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας βρισκόντουσαν σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

φωτιά Βάρη

Εκκενώθηκαν σχολεία, κατασκήνωση και ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η Αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, καθώς και τρία ιδιωτικά σχολεία και μία κατασκήνωση.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Εστάλη μήνυμα από το «112»

Υπενθυμίζεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι ξέσπασε φωτιά εστάλησαν μηνύματα από το «112» στους κατοίκους περιοχών κοντά στη Βάρης - Κορωπιού, με το οποίο ειδοποιούνταν  όσοι βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά και Κίτσι να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

H φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, μάλλον από αναμμένο τσιγάρο. Κοντά στην εστία της φωτιάς που πήρε άμεσα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων 4 έως 5 μποφόρ υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια. 

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες προτού φτάσουν στα σπίτια αλλά και σε διάσπαρτες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

Το μήνυμα αναφέρει «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ακόμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τη φωτιά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας». Οι αστυνομικοί της τροχαίας διευκόλυναν την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή, όπου καταγράφηκαν αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας της διαρκούς κίνησης των πυροσβεστικών και των υπόλοιπων βαρέων οχημάτων που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη
Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη

 

φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από δύο άτομα στο κινητό του 54χρονου τοπογράφου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Από την ανάλυση του κινητού του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε την Τρίτη στο Ψ...

«Έξω από το γραφείο μου, ρε»: Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αφορμή την απόλυση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους ...

Ο Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης

Nέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στα Δικαστήρια Λαμίας η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή...

Φόρτωση άρθρων...