Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες σε Πρόδρομο και Λάττα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Πρόδρομος και Λάττα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική.

Στην περιοχή επιχειρούν 162 πυροσβέστες με οκτώ πεζοπόρα τμήματα 64 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Λάτρα προς Σιμόπουλο.
Το βράδυ της Παρασκευής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαΐας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο. 

Μισή ώρα αργότερα, εντολή να απομακρυνθούν έλαβαν οι κάτοικοι στα Αντωναίικα και τη Λάττα, προς την Αμαλιάδα μέσω του Σιμόπουλου.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Το πρώτο μέτωπο, από το Αλποχώρι κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια και  Μυρτιά, παίροντας πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με τη μία εντολή εκκένωσης να διαδέχεται την άλλη. 

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου διακόπηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 19:30.

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή Βαλμοράχη

Περίπου στις 10 έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Βαλμοράχη σε σημείο που δεν είχε καεί την Παρασκευή, ανάμεσα στο χωριό Κάλφα και στο χωριό Απιδούλα. Στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη air Traktor.

Τα άλλα πύρινα μέτωπα

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Κρανίδι Αργολίδας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς και σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος φωτιάς και για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες - Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Με αστάθεια φαίνεται πως θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου καθώς η θερμοκρασία θα κάνει... βουτιά ενώ η αλλαγή θα συνοδευτεί από καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλ...

Φόρτωση άρθρων...