Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Στιμάγκα Κορινθίας – Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική

Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά παραμένει χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν έχουν επικεντρωθεί στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας, καθώς όσες υπήρχαν περιμετρικά αυτής έχουν σβήσει.

Από το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς και Τζιτζικώστας μαζί στη ΔΕΘ

Συζήτησαν σε θερμό κλίμα για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές που προωθεί η νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης της κυβέρνησης

Φόρτωση άρθρων...