Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Χρυσόγονος: Δεν είμαι ενθουσιασμένος από τα ονόματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελλάδα

Την ανάγκη να γίνουν συνεργασίες μέσα από τον νέο εκλογικό νόμο, αλλά και σοβαρότητας του ελληνικού κράτους διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι ενθουσιασμένος από τα ονόματα που έχουν υποβάλει προτάσεις για τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο:
Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ όχι τόσο για να σκίσουν τα μνημόνια κυρίως με σκοπό να διορθώσουν τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν λυθεί αλλά πρέπει να γίνουν αποφαιστικότερα βήματα.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι δεν τον ενθουσίασαν τα ονόματα που συμμετέχουν στην διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, τονίσε ότι ''δεν θεωρεί ότι έχει γίνει ένα κολάζ για να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος.

Η ουσία είναι ότι αυτό είναι ένα εκλογικό σύστημα που έχει λογική και πρότυπο, το γερμανικό εκλογικό σύστημα. Δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας''.

Παράλληλα, αναφορικά με την ψήφο στα 17, ο κ. Χρυσόγονος συμπλήρωσε ότι ''θα ήταν συνεπέστερο να γίνει τροποποίηση και του αστικού κώδικα. Μιλάμε όμως για ανθυπολεπτομέρεια''.

Τέλος, ερωτηθείς για πιθανό ανασχηματισμό, ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ''είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού ποιος θα μπει στο κυβερνητικό σχήμα. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που είναι να κάνει αποφασιστικότερα βήματα, στην καταπολέμηση της παραβατικότητας. Το ελληνικό κράτος έχει πρόβλημα. Πρέπει να σοβαρέψει. Πρέπει να γίνουν πράγματα''.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Φόρτωση άρθρων...