Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Χυδαία ανάρτηση από τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτης - «Δες εδώ! Η Γάζα οικόπεδο!!! Χ...» - Διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του οι Εκδόσεις Αρμός

Ελλάδα

Μια χυδαία ανάρτηση για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα έκανε ο συγγραφέας Αριέλ Λεκαδίτης, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στο Twitter. Μια «θύελλα», που οδήγησε και στη διακοπή της συνεργασίας του συγγραφέα με τις Εκδόσεις Αρμός, οι οποίες και εξέδιδαν μέχρι τώρα τα βιβλία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αριέλ Λεκαδίτης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με βομβαρδισμένα κτίρια και ερείπια στη Γάζα, την οποία συνόδευσε με τη λεζάντα: «Δες εδώ! Η ΓΑΖΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!! Χ...»

lekaditis
Η ανάρτησή του προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων στα social media, με πολλούς χρήστες να ζητούν από τις Εκδόσεις Αρμός να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον συγγραφέα, καταδικάζοντας έμπρακτα τις θέσεις του -όπερ και εγένετο. Στην ανακοίνωσή τους, οι Εκδόσεις Αρμός υπογραμμίζουν πως το περιεχόμενο της ανάρτησης του συγγραφέα «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες» τους. «Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη» προσθέτουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εκδόσεων Αρμός

«Οι Εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Εκδόσεων Αρμός. Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου. Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη».

Ο ίδιος ο συγγραφέας, πάντως, ο οποίος κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση από το Twitter και άλλαξε την εικόνα προφίλ του με μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγραψε στον απόηχο της διακοπής της συνεργασίας του με τον εκδοτικό οίκο: «Σήμερα μου κοινοποιήθηκε μέσω email η λύση της συνεργασίας με τις εκδοσεις Αρμος λόγω μιας χθεσινής ανάρτησης μου στο τουιτερ. Προχωράμε κανονικά με εβραϊκή υπερηφάνεια και ισραηλινό σθένος».

 

Ο Αριέλ Λεκαδίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι ιστορικός του Ολοκαυτώματος με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της αρθρογραφίας ενάντια σε αντισημιτισμό, αντισιωνισμό και σε θέματα Ισραήλ. Έχει εργαστεί σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και στο υπουργείο Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, όπου συμμετείχε σε ομάδα για την στρατηγική αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσπρωτία: Σε σοβαρή κατάσταση 63χρονος έπειτα από την πτώση του από τη στέγη του σπιτιού του

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου 63χρονος, μετά από πτώση από ύψος τεσσάρων περίπου μέτρων, στο Νεροχώρι Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με το agriniop...

Αμαλιάδα: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές των θανάτων 4 βρεφών, όλοι παρουσία της 24χρονη Ειρήνης – Τι λέει η ίδια

Πέπλο μυστηρίου στις υποθέσεις των ανεξήγητων θανάτων τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα, σε διάστημα μόλις 3 ετών στα χέρια της Ειρήνης Μουρτζούκου - Τα δύο παιδιά ήταν δικά της, τα άλ...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 ετών σε 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά την 22χρονη έγκυο σύντροφό του

Ζούσε επί δέκα μήνες έναν εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, πέφτοντας σχεδόν καθημερινά θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης, ακόμα κι όταν κυοφορούσε το παιδί τους, ενώ α...

Φόρτωση άρθρων...