Με παρεμβάσεις τραπεζών, εργαζομένων, του ΙΚΑ αλλά και μεμονωμένων επιχειρήσεων-πιστωτών υπέρ του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ για προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές και υπαγωγή στο άρθρο 99 ξεκίνησε η συζήτηση για την σωτηρία ή όχι της εταιρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Μάλιστα υπέρ της αίτησης της αλυσίδας εμφανίζεται να είναι το 45% των πιστωτών της.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα στο κτίριο 13 της πρώην σχολής Ευελπίδων συζητιούνται οι τέσσερις αιτήσεις του ομίλου Μαρινόπουλος για έκδοση προσωρινής διαταγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχει υποβάλει για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές άσκησαν-μεταξύ άλλων-οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος έγινε από το ελληνικό δημόσιο.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από τη χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Η διαδικασία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συνεχίζεται, ενώ η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 17.30.

Και οι τέσσερις αιτήσεις υπαγωγής της εταιρία στο άρθρο 99 αναμένεται να συνεκδικαστούν το Σεπτέμβριο.